11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Baždarević: Želim raditi u ambicioznijoj sredini. Drago mi je što se Osim vratio u Želju

“Ma, ne vjerujem da možemo ostati na ovom mjestu, nije to realno. Plasmanom na treće mjesto iznenadili smo sve poznavaoce fudbala u Francuskoj”, kaže Baždarević.

Baždarević je otkrio i da mu je Paris ponudio novi, poboljšani ugovor. Sadašnja ugovorna obaveza Baždarevića veže za Parižane do 30. juna 2020. godine.

“Još nisam odgovorio na tu ponudu. Sačekat ću kraj sezone i vidjeti šta i kako dalje. Nije, međutim, tajna da želim raditi u ambicioznijoj sredini”, otkriva Baždarević.

- OGLAS -

Govorio je i o gradskom rivalu Red Staru, koji trenira Faruk Hadžibegić, a pred kojim je grčevita borba za opstanak. Baždarević smatra da su u teškoj situaciji.

“Kad gledamo igrački, mogu. Činjenica je, međutim, da su u teškoj situaciji na tabeli. Red Star ima dobru ekipu, sigurno bolju od nekoliko drugoligaša. Sad su se i pojačali. U svakom slučaju, mislim da će im ovaj januar i početak februara biti odlučujući”, rekao je Baždarević.

- Advertisement -

Kao i uvijek dotakao se Željezničara i istakao kako mu je drago što su se u klub vratili Amar Osim i Adnan Gušo.

“Teško mi padaju te stalne promjene na Grbavici, posebno trenerske. Stalno se mijenjaju treneri, a to ne vodi ničemu. Drago mi je što su se u Želju vratili Amar Osim i Adnan Gušo… Nadam se da će Amar ostati što duže trener i da će imati taj neophodni kontinuitet u radu, jer Želji trebaju dugoročni projekti i stabilnost. U fudbalu su neminovnost i pobjede i porazi. I bivša uprava je imala dobre projekte, dobro su radili na razvoju kluba, posebno na infrastrukturi”, smatra Baždarević.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA