12 C
Sarajevo
17.09.2024

BiH remizirala s Mađarskom: Vasilj spašavao “Zmajeve”

U prvom poluvremenu se posebno istaknuo Nikola Vasilj s nekoliko veoma dobrih odbrana. 

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je sa selekcijom Mađarske rezultatom 0:0 u 2. kolu Lige nacija. 

“Zmajevi” u Budimpešti ponovo nisu prikazali mnogo. Doduše, odbrana je izgledala nešto trezvenije nego u utakmici protiv Nizozemske, ali i Mađarska nije toliko puna talentom kao naš prethodni rival. 

U prvom poluvremenu se posebno istaknuo Nikola Vasilj s nekoliko veoma dobrih odbrana. Prvu ozbiljnu priliku su Mađari imali u 17. minuti. Loša reakcija naše odbrane nakon kornera, Bola ostaje sam i šutira glavom, ali je odbranio to Vasilj. U nastavku akcije je dobro reagirao i Barišić. 

- OGLAS -

Golman naše reprezentacije je sedam minuta kasnije ponovo bio na vrhuncu zadatka. Šutirao je Varga glavom, nakon što je nadskočio Dedića, ali ponovo je odbranio naš čuvar mreže. 

Nakon još jedne izgubljene lopte i istrčane kontre, Sallai je šutirao, ali veoma loše. Ipak, Varga je ispratio njegov udarac i šutirao, ali ponovo nas spašava golman Vasilj. 

- Advertisement -

Ponovo su u 42. minuti zaprijetili Mađari preko Nagyja koji je topovskim udarcem pokušao matirati Vasilja, ali on je bio neprobojan u prvom dijelu. 

Drugo poluvrijeme je počelo zaista sporo. U prvih 20-ak minuta ova utakmica nije ličila ni na šta specijalno. Neke poluprilike Mađara, ali ništa opasno po naš gol. 

Prva prilika u drugom poluvremenu viđena je u 66. minuti, a to je bila i prva ozbiljna šansa za naš tim. Nakon nekoliko dodavanja i visokih lopti, ona je došla do Džeke, kojem je pala na lijevu nogu, a on je volejom pokušao iznenaditi golmana Dibusza šutirajući u suprotnu stranu, ali brani to mađarski čuvar mreže. 

Nakon toga, i Ermin Bičakčić je pokušao, ali lako je to uhvatio Dibusza.

Ipak, najbolja prilika djelo je kapitena Mađarske Dominika Szoboszlaija. Nakon prekršaja na 25 metara od gola, veznjak Liverpula je pokušao direktno iz slobodnog udarca, a lopta odsjeda na prečki, dok je nepomični golman samo posmatrao.

U 89. minuti mogao je sav trud naših igrača propasti, ali se Vasilj potrudio da “Zmajevi” osvoje barem bod. Naime, napadač Mađarske Martin je ostao sam kao duh na šest metara od gola, šutirao, ali je Vasilj sjajno odbranio. 

BiH je ovim remijem prekinula dugi niz poraza, te je i osvojila prvi bod u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA