10.5 C
Sarajevo
21.09.2024

Borussia Dortmund dovela pojačanje za narednu sezonu

Posao ih je koštao tačno 30.000.000 eura, što Schulza stavlja u ravan najskupljeg pojačanja u historiji kluba iz Dortmunda, zajedno sa Andreom Schurrleom, plaćenog Wolfsburgu identičnu sumu prije tri ljeta. Ugovor je potpisan do juna 2024, što znači da Borussia ima velike planove sa igračem projektovanim da zamijeni Marcela Schmelzera, pa i Achrafa Hakimija, pozajmljenog iz Real Madrida.

“Nico Schulz je ostvario ogroman napredak u karijeri posljednjih godina. Pokušat ćemo da iskoristimo činjenicu što je reprezentativac, očekujući da nam istovremeno donese i mirnoću i dinamičnost. Fudbaler poput njega, izraženog sportskog duha i gladi za pobjedom, potreban je svakoj ekipi“, zadovoljno trlja ruke Michael Zorc, sportski direktor Borusije.

Schulz je posljednje dvije sezone igrao za Hofhenheim, ali je prethodno bio član Borussije iz Menhengladbaha, gde ga je trenirao Lucien Favre na čiji zahtjev je i stigao u Dortmund.

- OGLAS -

“Borussia je vrhunski klub, forsira napadački stil fudbala kakav mi odgovara. Uvjeren sam da ću pomoći ekipi, a zajedno možemo napraviti velike stvari“, uzbuđen je Nico Schulz, treći najskuplji defanzivac u historiji Bundeslige, poslije Lucasa Hernandeza (Bayern, 80.000.000 eura) i Matsa Hummelsa (35.000.000 eura).

Očekuje se da narednih dana Borussia Dortmund potvrdi i transfer još jednog Favreovog bivšeg đaka, Thorgana Hazarda iz Menhengladbaha, kao i Juliana Brandta iz Leverkusena po otkupnoj cijeni od 25.000.000 eura.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA