15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Bosna i Hercegovina izgubila protiv Španije (VIDEO)

Bosna i Hercegovina je odigrala međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Španije. Prije ove utakmice smo znali šta nas može očekivati te o kakvoj se reprezentaciji radi kada je riječ o Španiji. Ekipa je to sa nekoliko velikih zvijezda koje se svrstavaju u red najboljih svjetskih fudbalera. 

U toku prvog poluvremena nije bilo momenata koji bi se posebno izdvojili. Reprezentacija Španije je, očekivano, imala posjed lopte na svojoj strani te su diktirali tempo igre. 

Ukupno su Španci pet puta šutirali prema golu Ibrahima Šehića u toku prvih 45 minuta ali opasnosti nije bilo. Naša reprezentacija je za to vrijeme uputila tri udarca prema golu reprezentacije Španije. 

- OGLAS -

Drugo poluvrijeme je počelo otprilike kao i prvo, međutim Španija je odvažnija krenula naprijed te stvorila i veliku priliku za postizanje gola. 

U 59. minuti Alvaro Morata je promašio prazan gol nakon što je Šehić ostao na zemlji.

- Advertisement -

U 79. minuti favorizirana Španija je povela protiv naše reprezentacije golom Mendeza. 

Do kraja utamice, nije bilo previše prilika te je rezultat ostao nepromijenjen, Španija – Bosna i Hercegovina 1:0. 

Inače, u posljednjih dvadeset godina, naša reprezentacija i Španija su odigrale ukupno 7 prijateljskih mečeva, a Španci su bili bolji u njih ukupno pet. Ostala tri su završena bez pobjednika.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA