11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Bosna i Hercegovina u grupi sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom

U Dablinu je gotovo žrijebanje kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tamo se nalazi delegacija NS BiH koju čine predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, pomoćni trener Gordan Ciprić, tim menadžer Darko Ljubojević i portparol Slavica Pecikoza.

Predstojeće, inače 16. izdanje europske smotre održat će se u 12 različitih kontinentalnih gradova (London, München, Rim, Baku, Sankt Peterburg, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow).

- OGLAS -

Evropsku završnicu kroz kvalifikacije izborit će 20 reprezentacija, odnosno dvije najbolje plasirane reprezentacije po grupi. Preostala četiri mjesta popunit će budući prvaci pojedinačnih divizija Lige nacija. Bosna i Hercegovina se također kroz Ligu nacija može plasirati na Evrpkso prvenstvo 2020. godine. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u grupi s Italijom koja je jedna od najuspješnijih u historiji Svjetskih prvenstava u fudbalu. Italija je 3 puta osvajila i Evropsko prvenstvo. 

- Advertisement -

Nekadašnji portugalski defanzivac Ricardo Carvalho je donio pehar namijenjen pobjedniku kojeg je njegova selekcija osvojila u Francuskoj 2016. godine.

Ostali učesnici grupe su Italija, Finska, Grčka, Armenija i Lihtenštajn.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA