25 C
Sarajevo
15.06.2024

Cilj je opstanak u bundesligaškom društvu: Schalke ima novog trenera, četvrtog ove sezone

Švicarski 66-godišnji nogometni stručnjak Christian Gross danas je imenovan novim trenerom Schalkea, a angažman je dogovoren do kraja sezone u kojoj će mu glavni zadatak biti spasiti klub od ispadanja iz elitnog razreda njemačkog klupskog nogometa.

“Za Schalke će u sljedećih pet mjeseci sve biti usmjereno prema ostanku u Bundesligi. Christian Gross je pokazao kako u Njemačkoj, tako i u Engleskoj, da se može uspješno nositi s takvim izazovima”, izjavio je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider.

Christian Gross u svojoj trenerskoj biografiji ima naslove prvaka Švicarske s Grasshoppersom i Baselom, no za Schalke je važnije da je u prošlosti uspijevao izvesti klubove poput Stuttgarta i Tottenhama iz opasne zone i zadržati ih u prvoligaškom društvu.

- OGLAS -

Posljednjih godina Gross je radio kao trener u egzotičnim nogometnim destinacijama, poput Saudijske Arabije i Egipta.

Gross je već četvrti trener koji će u ovoj sezoni sjesti na klupu Schalkea, ekipe koja već 29 utakmica zaredom u Bundesligi ne zna za pobjedu, a sa četiri boda se nalazi na zadnjem mjestu. Sezonu je započeo David Wagner, ali je otpušten nakon dvije utakmice, Manuel Baum je izdržao deset utakmica, a Huub Stevens je bio privremeno rješenje za jednu utakmicu.

- Advertisement -

Gross će prvu utakmicu voditi 2. januara, kad će Schalke gostovati kod berlinske Herthe. Sasvim izvjesno je da neće moći računati na Vedada Ibiševića, koji se rastaje s ovim klubom početkom naredne godine, ugovor se raskida nakon svega jedne polusezone.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA