11 C
Sarajevo
22.10.2024

DVOSTRUKI ARŠINI U BH. FUDBALU | Jakiroviću zbog tuče “tričavih” 1500 KM, Musemiću šestomjesečno isključenje!

Sinoć je odigrana utakmica između "Zrinjskog" i "Igmana" u okviru WWin lige i malo ko je mogao i pomisliti šta će se sve dogoditi u toku, ali i nakon ovog susreta.

Trener “Igmana”, Husref Musemić, poznat je kao veoma impulsivan i energičan trener, a vrlo često mu sudije znaju pokidati živce svojim odlukama.

Upravo to uspio je svojim odlukama sudija Mario Pejić iz Gruda, a kap koja je kod Musemića prelila čašu bio je crveni karton koji je dobio Almir Bekić.

Nakon što je odsviran kraj utakmice, došlo je do određenih tenzija između Musemića, Almira Bekića i zaštitara zaduženih za sigurnost aktera utakmice.

- OGLAS -

Kad se situacija smirila, sa tribina je put svlačionice krenuo Admir Šehović koji je na meču “Zrinjski” – “Igman” imao ulogu posmatrača suđenja.

Nakon toga Musemić je dobacio nešto Šehoviću, koji se odlučio nasmijati i na taj način je očito dodatno iznervirao Husrefa Musemića. Trener “Igmana” je jednostavno “pukao” i izrekao je niz psovki upućenih prema Admiru Šehoviću.

- Advertisement -

Neprimjereno od Musemića i ovakve stvari ne želimo gledati u bh. fudbalu. Vjerovatno je toga svjestan i iskusni trener, no bojimo se da će ovakvih situacija biti sve više jer niko se ne želi baviti pitanjem šta zapravo natjera ljude na ovakve reakcije. 

Očekivano, danas su sazvane sjednice Takmičarske i Disciplinske komisije i odlučeno je da se Husref Musemić kazni zabranom od šest mjeseci vršenja funkcije i novčanom kaznom od tri hiljade KM.

“Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 22. 10. 2024 godine, razmatrala je prijavu Komiteta za takmičenje NS/FS BiH i službenih lica utakmice za pokretanje disciplinskog postupka protiv glavnog trenera FK ‘Igman’ Konjic, Husrefa Musemića, zbog prekršaja počinjenog u toku i nakon završetka prvenstvene utakmice 10. kola WWIN lige BiH, HŠK ‘Zrinjski’ – FK ‘Igman’.

Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od tri hiljade KM zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka gore navedene utakmice”, stoji u saopćenju NFSBH.

Sergej Jakirović, kao trener “Zrinjskog”, zbog tuče kažnjen sa samo 1500 KM 

Vratimo li se dvije godine unazad, mjesec oktobar je i tada, kao i sada, donio veoma zanimljiv događaj koji se dogodio u Trebinju, a sve se desilo nakon meča između “Leotara” i “Zrinjskog”.

Naime, tada se pojavio snimak u kojem se jasno vidjelo da je ispred stadiona došlo do fizičkog obračuna više osoba. Vidljivo je da je u sukobu učestvovao upravo Sergej Jakirović, te nekoliko članova domaćeg kluba.

“Nemoj, nemojte to, ljudi“, čulo se u gužvi.

Iako je bilo jasno vidljivo da je Jakirović učestvovao u tuči, tadašnji trener “Zrinjskog” kažnjen je samo sa novčanom kaznom od 1500 KM, te je normalno nastavio voditi svoj klub.

Zaista je čudna odluka članova DK FSBiH koja za tuču kažnjavaju novčano, a za psovke izbacuju iz nogometa šest mjeseci, a novčana kazna je čak i veća od novčane kazne za tuču.

No, situacija u krajnjem slučaju nije jasna samo onima koji ne poznaju situaciju u bh. fudbalu. Iza Jakirovića je tada “stajao” potpredsjednik Saveza Ivan Beus, a iza Musemića bi danas trebao Fuad Čolpa. 

Na kraju, nakon ovih odluka dalo bi se zaključiti da se bolje potući negoli nezadovoljstvo sudijskim odlukama iskazati psovkama, piše “Sport.Sport”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA