17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

EDF: Džeko neće startati protiv Juventusa, nije igrao 20 dana

U subotu se igra derbi 17. kola talijanske Serija A u kojem će snage odmjeriti Juventus i Roma. Stara dama ove sezone igra fenomenalno, imaju učinak od petnaest trijumfa i jednog remija u 16 kola, jedina su ekipa bez poraza i sa jednocifrenim brojem primljenih pogodaka.

S druge strane, Roma ove sezone igra toplo-hladno. Fali im kontinuiet, u posljednja četiri kola su upisali samo jedan trijumf. Tome je pridonijela i povreda našeg Edina Džeke koji je van stroja već skoro mjesec dana, ali će ovog vikenda biti spreman za gostovanje u Torinu.

Juventus je u posljednjih sedam mečeva na svom terenu isto toliko puta savladao Vučicu, a zadnja tri meča su završena rezultatom 1:0. Trener Rome, Eusebio Di Francesco je u petak izjavio da nije iznenađen što je Juventus toliko dominantan i naglasio da to nije slučaj samo ove sezone nego i prijašnjih. Dotakao se i kapitena bh. reprezentacije za koga je rekao da sigurno neće početi meč jer nije igrao 20 dana. Da li će ući u igru tokom susreta zavisi o tome kakav će biti tokom pripremnih treninga.

- OGLAS -

Prvi trening nakon povrede s prvim timom Džeko će odraditi danas.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA