11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Face analiza: Derbi kola koji će “odlučiti” sudbinu Dijamanta. Da li se Džeko vraća starom treneru..

Kapiten bh. reprezentacije i centarfor Rome ima ugovor sa Vučicom do 2020. godine. Ipak, u posljednje vrijeme se sve više piše o njegovom odlasku. Mogli smo čuti da se u tom raspletu najviše spominjao engleski West Ham koji navodno želi dovesti našeg napadača. Proteklih dana, u “igru” se uključio i Inter. 

Edin je imao priliku igrati u Engleskoj i tada je svijetu pokazao o kakvom kvalitetnom igraču je riječ. Navijači ga dobro pamte i sigurno je da i Edin zna kakav se fudbal igra u Premiershipu. Zbog toga, realno je očekivati da pređe u West Ham. Ipak, u borbu za Rominim igračem uključio se i ligaški konkurent Inter. Oni su već kupili Naingolana koji je prethodnu sezonu igrao u Romi. 

Screenshot / 

Večeras od 20 sati u Milanu igraju Inter i Roma, a mnogi pišu da bi ova utakmica mogla odlučiti sudbinu Dijamanta. Navodno, lični uslovi Džeke i Intera su već dogovreni, a preostalo je još da se oba kluba dogovore oko visine transfera. Kapiten naše reprezentacije bi u Interu godišnje zarađivao nešto manje nego u Romi (trenutna plata 4,5 miliona eura po sezoni).

- OGLAS -

Sudeći da je dosadašnji tok sezone nešto slabiji za Džeku u odnosu na isti period u protekloj sezoni, možemo očekivati eventualni transfer našeg najboljeg igrača. Opcija koja bi se mnogima svidjela jeste Inter, koji je u svakom slučaju klub sa velikim ambicijama te koji u posljednje vrijeme bilježi odlične rezultate. Također, posebna veze između Džeke i ovog kluba može biti trener Spaleti koji već zna kako na najbolji način koristiti usluge našeg napadača. 

Arhiva / 

Podsjećamo da je Spaleti znao kako motivisati Džeku baš u onim trenucima kada je psihički padao, a vraćao se puno jači i efikasniji. Također, Romin trenutni igrački kadar, realno govoreći, nije na nivou Dijamanta. Primjera radi, dok je Edin sarađivao sa Salahom bio je ubojitiji i efikasniji, na pravi način je koristio prodornog igrača koji je na sjajan način stvarao prostor i asistirao bh. kapitenu. 

- Advertisement -
Arhiva / 

Ovaj scenario bi se mogao dogoditi u Interu obzirom da ovaj klub ima nekoliko kvalitetnih i prodornih igrača, a možda bi baš tandem Džeko-Ikardi bio ubojit jer bi njih dvojica jedan drugom stvarali dodatni prostor. Također, postoji i mogućnost o kojoj pišu italijanski mediji, a to je prodaja Ikardija čime bi se dodatno proširila priča oko dolaska Edina Džeke. 

“Džeko u Interu? Hajde da govorimo o našim fudbalerima. Na toj poziciji imamo Icardija i Martineza, koji su u dobroj formi te Keitu. Inače, Džeku je jako teško zaustaviti kada igrate protiv njega”, rekao je Spalletti o ovom eventualnom transferu. 

Edin je u tekućoj sezoni postigao 13 pogodaka i ubilježio osam asistencija u dresu Rome (sva takmičenja), a svakako da ćemo večeras možda imati i odgovor više na pitanje gdje bi Dijamant mogao svoju uspješnu karijeru nastaviti. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA