26.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH

Ibrahim Šehić, dugogodišnji prvi golman reprezentacije BiH, oprostio se od najdražeg dresa. Šehić je svoju odluku objavio na društvenim mrežama. 

Ovo je, nakon Pjanića, drugi igrač koji se oprostio od “Zmajeva” nakon što se naša selekcija nije uspjela kvalifikovati na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. 

Golman saudijskog Al Kaleja debitirao je za selekciju BiH 17. novembra 2010. godine u prijateljskom susretu sa Slovačkom. Sveukupno je nastupio na 55 utakmica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Ibrahim Sehic (@ibra_13_sehic)

- OGLAS -

 

“Danima mislim šta da kažem i kako da počnem. Nevjerovatnih 14 godina je prošlo od prvog poziva za najdraži dres. Baš kao što je moj otac izgubio život braneći našu domovinu i ja sam je branio na svoj način, najbolje što sam mogao. 66 puta ponosno nosio grb BiH. Zahvalan sam svima koji su me na tom putu pratili, moja porodica, prijatelji, treneri i suigrači, od mene ste napravili boljeg čovjeka. A najveće hvala naravno ide najboljim navijačima BHF-u. Vi ste srce ove reprezentacije, hvala vam za sve – najljepše uspomene sam doživio, najveće radosti i tuge, uspjeh koji te digne u nebesa i poraz koji osjetiš u svakoj ćeliji svoga tijela. Odlazak na Svjetsko, Kirin kup, dva puta prvi u grupi B Lige nacija, otkinuti bodove svjetskim i evropskim prvacima i još mnogo nezaboravnih pobjeda i utakmica”, napisao je Šehić na Instagramu.

- Advertisement -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA