16.6 C
Sarajevo
19.05.2024

Kultura igre – o jedinom treneru koji je vodio sva tri španska giganta

Otišao je Radomir Antić, jedini trener u istoriji koji je vodio tri najveća španska kluba, tri giganta – Real, Barselonu i Atletiko Madrid.

Za Engleze, gdje je 80-ih godina prošlog vijeka ostavio lijep trag igrajući za Luton, koga je čak i golom u posljednjim minutima posljednjeg kola spasao ispadanja iz elite, bio je poznat kao Rado. U Španiji, u kojoj se proslavio i dostigao fudbalski, trenerski i životni vrhunac, dovoljno je bilo reći samo Antić. Ili – Radomir. U Srbiji, gdje je 22. novembra 1948. krenuo njegov životni put, iz malog banatskog mjesta Žitište, gdje je šest decenija kasnije iz fudbalskog haosa fudbalski ujedinio naciju i odveo je na Mundijal, znali su ga i, tako karakteristično, kao Antaru…

 

- OGLAS -

 

Rado, Radomir, Antić ili Antara – njegovo ime zauvijek će ostati upisano, biće istaknuto na posebnom mjestu, naročito u španskom fudbalu. Kao fudbaler, trener, selektor, posljednjih godina komentator i analtičar, imao je i još jedan, jedinstven i univerzalan nadimak – Mister. Mister fudbal. On govori dovoljno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA