11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Liverpool i Bayern odigrali meč bez golova

Liverpool i Bayern su u prvom meču osmine finala odigrali 0:0 na Anfield Roadu. Redsi su bili konkretniji rival u ovoj utakmici, ali iz nekoliko jako dobrih prilika nisu uspjeli postići pogodak. Pogotovo je Liverpool stvarao sjajne šanse u prvom poluvremenu, međutim što zbog dekoncetracije, što zbog dobrih reakcija Manuela Neuera nisu uspjeli postići gol.

Ipak, prvu veliku priliku imao je Bayern, ujedno i najveću na ovoj utakmicu. Alisson je dobio loptu, dugo je čekao sa predajom ili ispucavanjem, zakoplikovao sebi i ekipi život, što je iskoristio gost. Lopta je došla do Sergea Gnabryja, no on trese samo vanjski dio mreže. Uzvratio je sjajnom šansom Liverpool, ali i Sadio Mane promašajem.

Smušena je bila reakcija Bayernove odbrane, Sadio Mane se našao sam pred Neuerom, ali je šutirao pored gola.

- OGLAS -

Pred odlazak na odmor novu odličnu šansu ima Liverpool. Mohamed Salah je maestralno odigrao za Firmina, ovaj sa lijeve strane pronašao u kaznenom prostoru Matipa, ali on šutira pored gola. Drugo poluvrijeme je bilo manje sadržajnije nego prvo poluvrijeme.

Odbrana Bayerna je bila jako dobra i nije dozvolila previše prostora ubitačnom napadu Liverpoola da se razmaše. Tek, u finišu susreta Mane ponovo ima sjajnu šansu, ali je Manuel Neuer njegov šut odbranio i izbacio loptu u korner, prenosi sport1.

- Advertisement -

Bavarci su uglavnom prijetili preko Gnabryja, ali je to bilo preslabo, pa se na revanš u Minhen putuje sa rezultatom 0:0 čime svakako zadovoljniji mogu biti Bavarci. Liverpool – Bayern 0:0

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA