20 C
Sarajevo
02.10.2024

Manchester United “čisti” svoje redove, Ten Hag “otpisao” trojicu igrača

Muku muči i Manchester United u novoj sezoni.

Muku muči i Manchester United u novoj sezoni. Erik ten Hag još nema definiranu početnu postavu, a sada je odlučio da nakon isteka ugovora neće nastaviti saradnju s trojicom igrača.

Christian Eriksen, Jonny Evans i Victor Lindelof napustit će Old Trafford nakon što im isteknu trenutni ugovori s Crvenim đavolima.

Eriksen je doživio transformaciju života i karijere u Manchester Unitedu. Na veliku scenu ponovo je došao 2022. godine prelaskom u jedan od dva najtrofejnija kluba u Engleskoj, međutim, nije bio na zadovoljavajućoj razini. Igrao je dosta loše, a Ten Hag ne želi dalje nastaviti saradnju s Dancem.

- OGLAS -

Manchester United napuštaju i dvojica defanzivaca. Jonny Evans ipak će napustiti klub na kraju tekuće sezone. Evans je dijete Manchester Uniteda i niz je godina proveo u redovima Crvenih đavola. Imao je minutažu zbog ozljeda ostalih stopera, ali United treba još kvalitetnijih pojačanja.

Iz istog razloga klub napušta i Viktor Lindelof. Šveđanin je 2017. došao iz Benfice, a klub će napustiti nakon sedam godina igranja. U Unitedu već planiraju nova pojačanja na poziciji stopera, a uskoro se vraća i ozlijeđeni Leni Yoro.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA