15 C
Sarajevo
27.07.2024

Manchester United i Aston Villa pregovaraju s agentom Giovannija Di Lorenza

Sam Di Lorenzo je otvoreno rekao da je spreman na promjenu sredine, što je intenziviralo pregovore.

Kapiten Napolija Giovanni Di Lorenzo je spreman promijeniti klub tokom ljeta, a dva engleska kluba su ušla u pregovore s njegovim agentom.

Tridesetogodišnji Di Lorenzo se bližio scenariju u kojem bi završio svoju karijeru u Napulju, no stvari su se promijenile ove sezone. Frustriran je i razočaran upravom kluba te nesretan zbog pada koji je uslijedio nakon osvajanja Scudetta.

Uprkos ovosezonskim poteškoćama Napolija, Di Lorenzo je pružao dobre partije te je u 40 nastupa upisao dva gola i sedam asistencija pa se stoga očekuje da će biti dio reprezentacije Italije na Evropskom prvenstvu.

- OGLAS -

Italijanski mediji pišu da su Manchester United i Aston Villa u kontaktu s njegovim agentom te da razmišljaju o transferu ovog ljeta. Sam Di Lorenzo je otvoreno rekao da je spreman na promjenu sredine, što je intenziviralo pregovore.

Tridesetogodišnji defanzivac će zatražiti razgovor s predsjednikom Napolija Aurelijem De Laurentiisom u narednim sedmicama kako bi se informisao o planovima i projektu kluba za sljedeću sezonu.

- Advertisement -

Njegov ugovor s Napolitancima važi do juna 2028. godine, a u 224 nastupa je upisao 15 pogodaka i 35 asistencija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA