13 C
Sarajevo
18.09.2024

Mourinho komentarisao pojačanje Galatasaraya: “Sjajan je, ali prelako pada”

Jose Mourinho, trener Fenerbahcea, govorio je o Victoru Osimhenu (25), napadaču koji je ovog ljeta stigao na posudbu u Galatasaray.

Jose Mourinho, trener Fenerbahčea, govorio je o Victoru Osimhenu (25), napadaču koji je ovog ljeta stigao na posudbu u Galatasaray.

Dobro se poznaju jer su godinama borili jedan protiv drugoga u Seriji A, Mourinho kao trener Rome, a Osimhen kao napadač Napolija.

„Osimhen je fantastičan igrač. Da sam u klubu koji može da isplati obeštećenje od 70-75 miliona eura, kupio bih ga. On je odličan igrač, ali sada dolazi u drugačije okruženje. Galatasaray je dobio strašnog fudbalera“, rekao je Mourinho, pa nastavio:

- OGLAS -

„Nemam problem sa Victorom, zapravo smo u jako dobrim odnosima. Svaki put kada igram protiv njega, razgovaram sa njim jer mi se ne sviđa kako se ponaša. Prelako pada, razgovarao sam sa njim o tome na posljednjoj utakmici Roma – Napoli. Rekao sam mu: ‘Ti si jedan od dvojice najboljih afričkih fudbalera. Ti i Salah.’ Ne može tako da se ponaša. Previše se baca i to je moj problem s njim. Međutim, poslije deset minuta smo u dobrom odnosu. Njegov dolazak je odličan za Galatasaray i tursku ligu“, zaključio je Mourinho.

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA