11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Muhamed Bešić se družio s djecom bez jednog ili oba roditelja

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač engleskog Middlesbrougha Muhamed Bešić družio se u Sarajevu sa stipendistima humanitarne organizacije Islamic Relief Worldwide, djecom bez jednog ili oba roditelja, javlja Anadolu Agency (AA). 

Bešić, koji boravi u domovini povodom kvalifikacionih utakmica reprezentacije za Evropsko prvenstvo, iskoristio je slobodno vrijeme između dvije bitne utakmice i proveo nekoliko sati u ugodnom druženju sa stipendistima pomenute humanitarne organizacije. 

Dolazak Bešića na druženje izazvao je oduševljenje među mališanima koji su ga pozdravili gromoglasnim aplauzom, uz povike “Bešić, Bešić”. 

- OGLAS -

Fudbaler je tokom druženja  mališanima rekao kako nikada ne smiju odustati od svojih snova i vrijedno raditi na njihovom ostvarenju. 

Za sve mališane, njih nešto više od 100, Bešić je potpisao dresove i fudbalske lopte, te se fotografisao sa njima. 

- Advertisement -

Iskazao je zadovoljstvo što je bio u prilici posjetiti Islamic Relief Bosne i Hercegovine i izrazio podršku humanitarnim projektima, posebno projektima pomoći djeci. 

Islamic Relief Bosne i Hercegovine realizuje projekat pomoći djeci bez jednog ili oba roditelja i od osnivanja 1992. godine do danas je uručeno više od 170.000 stipendija u vrijednosti od preko 20 miliona KM. Islamic Relief BiH, inače, stipendira 1.400 djece siročadi. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA