14 C
Sarajevo
22.09.2024

Nekoliko klubova stoji u redu za Bajića: Zmaj najbliži novoj saradnji sa omiljenim trenerom

Pred Rijadom Bajićem još je jedna raskrsnica. Napadaču Basaksehira krajem mjeseca ističe posudba u viceprvaku Turske te bi se trebao vratiti u Udinese.

Podsjećamo, reprezentativac BiH još uvijek je pod ugovorom sa članom Serije A, ali to ipak ne znači da će naredne sezone igrati u italijanskom prvenstvu.

Naime, kako pišu istanbulski listovi, nekoliko je turskih klubova veoma zainteresovano za usluge nekadašnjeg fudbalera Željezničara, odnosno za otkup njegovog ugovora od  Udinesea.

- OGLAS -

Bajić je imao dobru sezonu u dresu Basaksehira (drugi strijelac kluba, iza Edina Višće), a ko zna kako bi se završila utrka za prvaka Superlige da nije bio povrijeđen upravo tokom serije loših partija njegovog kluba, kada je prepuštena liderska pozicija Galatasarayu.

Trenutno, pak, kao glavni favorit za njegove usluge figurira bivša Bajićeva ekipa,  Konyaspor. Prvenstveno zbog želje Zmaja da ponovo sarađuje sa stručnjakom Aykutom Kocamanom, ali i samih navijača koji Rijada Bajića pamte kao heroja koji ih je odveo do osvajanja prvog trofeja (Kup Turske) i sezone u kojoj je postigao 17 prvenstvenih golova.

- Advertisement -

Inače, Bajić se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije BiH pred uatkmice sa Finskom i Italijom u kvalifikacijama za EP.

“Očekuju nas teške utakmice. Pripremamo se za meč s Finskom, a poslije ćemo razmišljati o Italiji. Atmosfera je dobra u reprezentaciji. Svi smo raspoloženi i dobro radimo”, ističe napadač Zmajeva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA