19 C
Sarajevo
15.06.2024

Ništa od Musemića, Kodro se vraća na klupu Sarajeva?

Ukoliko Kodro postane trener Sarajeva, to će biti njegov drugi mandat na klupi Bordo tima s obzirom na to da je u sezoni 2014/2015. također obavljao ovu funkciju.

Fudbalski klub Sarajevo pripreme za novu sezonu počinje 17. juna, ali pitanje šefa Stručnog štaba i dalje nije riješeno.

Zvanično, trener Sarajeva i dalje je Simon Rožman, no prema riječima v. d. direktora Bordo tima Matthiasa Letermea, slovenski stručnjak i FK Sarajevo su u završnoj fazi dogovora oko raskida saradnje.

U međuvremenu, Sarajevo je pregovaralo i pregovara sa nekolicinom trenera, a među njima spominjala su se imena Husrefa Musemića, Safeta Sušića, kao i Mehe Kodre.

- OGLAS -

Prema posljednjim informacijama, upravo je Meho Kodro najbliži klupi Bordo tima i velike su šanse da će upravo on postati novi šef Stručnog štaba koševskog premijerligaša, prenosi Sport 1.

“Vodimo i razgovore oko izbora novog trenera u skladu sa očekivanjima o kojim sam već govorio. Svjesni smo da vremena nema puno, ali uvjeravam navijače i javnost da će sve odluke biti donijete na vrijeme. Previše neistina se pojavljuje u javnosti, te stoga pozivam sve navijače da ne nasjedaju na takve stvari”, rekao je v. d. direktor FK Sarajevo u intervjuu objavljenom ovog jutra na klupskoj veb-stranici.

- Advertisement -

Ukoliko Kodro postane trener Sarajeva, to će biti njegov drugi mandat na klupi Bordo tima s obzirom na to da je u sezoni 2014/2015. također obavljao ovu funkciju

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA