12 C
Sarajevo
02.03.2024

Osim: Zbog kvalitete terena očekujem drugačiju utakmicu protiv Tuzla Cityja

Bit će to treći susret ove dvije ekipe u posljednjih 14 dana, a u prethodnom prvenstvenom duelu Tuzlaci su slavili 2:0. Prije nego što je najavio utakmicu sa Tuzla Cityjem, šef stručnog štaba Plavih – Amar Osim se osvrnuo na susret 22. kola s Olimpikom.

“Opet nas čeka teška utakmica. Moram se osvrnuti na prošlu utakmicu, gdje, imam dužnost, kao sportski radnik, da neke stvari ponovim, koje nisam stigao reći, odnosno rekao sam, ali možda ne dovoljno glasno, u onoj muci nakon poraza, u nekim čudnim okolnostima, gdje smo pričali o nekim stvarima o kojima ne treba pričati, pa sam zaboravio spomenuti da je Olimpik, koji je uzeo bodove, neću reći zasluženo, jer ne mislim tako. Ali su igrali jako korektno, to sam zaboravio istaći, nisu nabijali nego su pokušavali igrati, nisu se valjali, što je isto tako nešto što treba pohvaliti. I dali su odličan gol, to sam već spomenuo, kojeg isto tako treba pohvaliti. Zadnji pas i šut su bili, iako je to nama nož u srce bio, perfektni. To mi je bila dužnost da kažem za prošlu utakmicu”, rekao je Osim.

Potom se Osim dotakao utakmice s Tuzla Cityjem.

- OGLAS -

“Tuzla City dobro znamo, njihove kvalitete smo itekako osjetili na svojoj koži. Susret očekujemo u ne baš idealnim okolnostima zbog stvari koje su se desile u zadnje vrijeme. Igramo kući, igramo utakmicu koja kada je plasman u pitanju za dalji tok prvenstva može puno odlučiti. Očekujem ipak malo drugačiju utakmicu, taktički, odnosno drugačiju utakmicu kada je u pitanju sam sadržaj, nego što je bilo na dvije prethodne utakmice u Tuzli, čisto zbog kvaliteta terena koji je definitivno drugačiji kod nas i gdje ćemo i mi i oni moći pokazati stvari koje nismo mogli na onom terenu, koji definitivno ne pruža optimalne uslove za prikazivanje nekih lijepih stvari. Vidjet ćemo ko će se na takvom terenu bolje snaći. Mi se nadamo da ćemo to biti mi jer smo motivisani i željni napokon nekog uspjeha u teškom periodu i nadamo se da će taj motiv koji imamo i kvalitet igrača koji posjedujemo učiniti da mi iz ove utakmice izađemo kao pobjednici”, rekao je Osim, a potom je govorio i o VAR-u:

“Nažalost, mi smo to na svojoj koži iskusili, ali nismo mi toliko bitni koliko je bitan generalni napredak lige. Vidite šta se dešava u okruženju i ko god je želio napredak posegnuo je za tom tehnikom i svuda je donijela nekakvo poboljšanje, ako ništa u smislu da te ne boli srce i da te neko oštetio. Sada bi mi mogli iskoristi greške koje su drugi pravili, zbog, one greške kada se tek nešto počne raditi. Mi možemo iskoristiti njihove neke pogrešne korake, pa kada dođe vrijeme na nas da te greške ne pravimo. Oko nekih situacija gdje predugo čekaš, oko nekih stvari gdje se to zakomplikuje, pa bude glupost što imaš VAR, jer totalno prekineš ritam utakmice. Definitivno je to nešto što bi podiglo nivo fudbala na neku razinu koja do sada nije postojala. Znamo da je skupo, da nije lako osigurati u ovakvim okolnostima, ali je jedan od ultimativnih koraka za poboljšanje kvaliteta fudbala.”

Utakmica između Željezničara i Tuzla Cityja igra se u nedjelju na stadionu Grbavica u 17:00 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA