11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Pallotta odgovorio Monchiju: Dobio je potpunu kontrolu, a imamo povreda više nego ikad

Bivši sportski direktor Rome Monchi kazao je danas da je napustio tu funkciju iz jednostavnog razloga. Shvatio je da su ideje vlasnika Rimljana drugačiji od njegovih.

 

„Predsjednik je smatrao da je bolje ići desno, a ja sam mislio da je bolje ići lijevo“ – rekao je Monchi prilikom predstavljanja u Sevilli, gdje će ponovo raditi.

- OGLAS -

 

Nije dugo trebalo čekati na odgovor vlasnika Rome Jamesa Pallotte.

- Advertisement -

 

„Od samog početka bio sam jasan u kojem smjeru treba da idemo i zato smo potrošili mnogo novca za dovođenje Monchija. Rekao sam da želim prvoklasne trenere, prvoklasno osoblje, vrhunsko medicinsko osoblje, skaute i organizaciju. Dao sam Monchiju ključeve za to. Da sam mu stopostotnu kontrolu da imenuje trenera, da zaposli pomoćnike i da dovede igrače koje je želio. Ako pogledate naše rezultate i naše utakmice, jasno je da to nije uspio“ – rekao je Pallotta.

 

„U novembru kada su stvari za Romu postajale sve gore, zamilio sam Monchioja za njegov plan B. Međutim, on ga nije imao. Kazao je kako je njegov plan B nastaviti raditi po planu A. Dali smo mu potpunu kontrolu, a sada imamo više povreda nego što smo ikada imali, te smo u opasnosti da prvi put od 2014. godine ne završimo među tri najbolje ekipe“ – izjavio je predsjednik Rome.

 

Podsjetimo, Monchi je napustio Romu dan nakon što je klub uručio otkaz treneru Eusebiju Di Francescu. Na njegovo mjesto došao je iskusni Claudio Ranieri.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA