7 C
Sarajevo
26.02.2024

Piksi otkrio ko će biti novi kapiten Srbije: Mislim da previše pridajemo značaja toj traci

Fudbaler Ajaxa Dušan Tadić novi je kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, potvrdio je selektor Dragan Stojković Piksi našalivši se da je imao velike muke oko izbora lidera nacionalnog tima.

Još otkad je saopšten spisak i postalo jasno da nekadašnji jugoslovenski reprezentativac ne računa na dosadašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova šuškalo se da će Tadić preuzeti traku.

Dileme nije imao ni Piksi, koji je dan pred početak kvalifikacija za Mundijal potvrdio ovu odluku.

- OGLAS -

“Toliko je teška odluka bila, da sinoć nisam mogao da spavam. Naravno da je laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu ništa nije sporno. Za mene su svi igrači figurativno kapiteni, on će biti jedan od predvodnika, nosi lijep dres na leđima i mislim da je dovoljno kvalitetan igrač da bude kapiten”, rekao je Stojković.

Zatim je diplomatski pokušao da rastereti Tadića, kojem neće biti prvi put da protiv Iraca kosi kapitensku traku na ruci kao reprezentativac.

“Mislim da kod nas previše pridajemo značaja toj kapitenskoj traci. Mislim da morate da obavljate zadatak, kao jedan od iskusnih igrača naravno da je najveća odgovornost na meni. Nije bitno ko će da nosi traku, svi nosimo odgovornost i svi ćemo biti kapiteni”, rekao je Stojković.

Oglasio se i novi kapiten Srbije, koji je konstantnost stavio ispred forme.

“Mislim da se ta riječ forma stalno spominje, a ja više vjerujem u konstatnost. Uvijek treba da težiš da budeš na određenom nivou, moraš da budeš konstantan, da se dokazuješ. To moderan fudbal zahtjeva od tebe i nikad ne smiješ da se opustiš“, naveo je Tadić.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA