20 C
Sarajevo
08.09.2024

Rahmanović: Ostao sam da sa Sarajevom osvojim duplu krunu

Rahmanovićev novi ugovor ističe na ljeto 2021. godine, a potpisom novog ugovora ovaj vrsni ofanzivni veznjak jasno je dao do znanja da je njegov fokus samo na timu s Koševa. Nije bilo teško naći zajedničku riječ sa Sarajevom, jer ambicije se poklapaju.

“Mislim da ima smisla produžiti ugovor sa Sarajevom. Ova generacija ima šansu ostvariti historijski uspjeh, a to je osvajanje duple krune. Ambicije su nam se poklopile. Tu sam godinu i po i drago mi je da ću ostati ovdje”, kazao je Rahmanović na početku razgovora za Klix.ba.

Prije pet godina Rahmanović je nosio dres Olimpika, a onda je zaigrao za hrvatsku Istru i slovenske timove Koper, Maribor i Celje. Zbog svega toga, on je prava osoba da procijeni koliko Premijer liga napreduje.

- OGLAS -

“Prije pet godina sam igrao u Premijer ligi i tadašnji uslovi nisu ni blizu današnjim, a Sarajevo je možda i najbolje organizovan klub u državi, što pokazuju mnogi uslovi koje imamo, gdje spada i kamp u Butmiru. Činjenica je da liga generalno sporo napreduje, ali napredak je očigledan”, govori “desetka” Bordo tima.

Ipak, najveća boljka su tereni, što je svima jasno i to je priča koja se stalno ponavlja. Bez toga nema ni velikog napretka u evropskim takmičenjima.

- Advertisement -

“Najveći nedostatak su tereni. Svi mi se pribojavamo terena u nastavku prvenstva. To će vam reći skoro svi igrači u ovoj ligi. Dok se tereni ne poprave, nogomet će ovdje biti slabiji nego u Evropi”, tvrdi Rahmanović.

“Sa Sarajevom želim napraviti historijski rezultat osvajanjem duple krune”, govori “desetka” Bordo tima. 

Sarajevo je jesenji dio prvenstva okončalo na prvom mjestu s pet bodova više od Zrinjskog, a igra i četvrtfinale Kupa BiH. Nakon teškog poraza od Atalante u kvalifikacijama za Evropsku ligu, kada je na Koševu bilo 8:0 za Italijane, Bordo tim je pokazao karakter i istakao se kao prvi favorit za osvajanje lige, pri čemu napada i Kup BiH. Rahmanović je posebno ponosan zbog mentalne snage koju je pokazao njegov tim.

“Mogu reći da sam ponosan, jer smo pokazali kakav karakter posjedujemo. Tu mislim na sve nas koji smo osjetili taj poraz od Atalante, nije bilo nimalo lako igrati tu utakmicu. Izvukli smo se iz toga i sada vlada jedna pozitivna priča o Sarajevu. To me zaista čini zadovoljnim”, ističe on.

Rahmanović smatra da je tajna uspjeha Bordo tima to što se fokusiraju na narednu prepreku i ne zamaraju se mnogo onim što kasnije treba da dođe. Također, ekipa je sačinjena i od mladih i od iskusnih igrača tako da je sve posloženo na pravi način. Epilog dobrog rada je transfer štopera Nihada Mujakića (20) u belgijski Kortrijk za 1,1 milion eura.

“Rano je sada govoriti o dometima ovog tima. Mi idemo iz utakmice u utakmicu i to je ono što nas krasi. Možda je najveća dobit kluba što imamo spoj mladosti i iskustva. U isto vrijeme teško je i zadržati dobre igrače, Mujakića smo prodali… Naravno, drago mi je što dolaze ponude, jer momci zaslužuju igrati na višem nivou”, smatra Rahmanović.

“Tereni su najveći problem Premijer lige”, kazao je Rahmanović. 

Govoreći o saradnji s trenerom Husrefom Musemićem, Rahmanović ističe da se radi o stručnjaku koji ima specifičan metod rada, kojem je zahvalan na uspješnoj saradnji.

“Činjenica je da se morate malo prilagoditi trenerovom radu. Najvažnije je da su svi postupci dobronamjerni. Potrebno je uspostaviti određenu hemiju s trenerom i onda sve bude fantastično, a ja sam primjer za to, jer nismo se na početku najbolje slagali, dok je sada sve fantastično i ja sam treneru Musemiću zahvalan na tome”, iskren je Rahmanović koji je u minuloj polusezoni u 16 ligaških nastupa postigao šest golova i upisao četiri asistencije.

Interesantno je da na pitanje o najtežem protivniku u Premijer ligi, Rahmanović pored Zrinjskog, Željezničara i Širokog Brijega, ističe ekipu koja se bori za opstanak – GOŠK iz Gabele. Veliki razlog tome su teški uslovi na gostujućem terenu gdje je Sarajevo po vjetru i kiši upisalo jedan od samo dva poraza u ligi ove sezone.

“Možda će vam biti čudno, ali najteže mi je igrati protiv GOŠK-a. Ne volim igrati protiv te ekipe, pogotovo u Gabeli, sam ambijent stadiona i uslovi u kojima se igra… To je dokaz da liga mora još napredovati”, kazao je Rahmanović za kraj razgovora.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA