11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Remi na Koševu, Krupa iznenadila Sarajevo

Lider na tabeli tako je prekinuo niz pobjeda, dok su gosti iz Krupe na Vrbasu koji zauzimaju posljednje mjesto na tabeli napravili iznenađenje i odnijeli bod sa Koševa.

Domaći su veći dio susreta imali terensku inicijativu, ali su i igrači Krupe u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili te propustili dvije stopostotne prilike.

Sarajevo je imalo kontrolu nad loptom, a najbolju priliku u prvom dijelu za domaće imao je kapiten Velkoski u 34. minuti ali je šutirao pored gola.

- OGLAS -

Najbolju šansu u prvom dijelu imali su gosti preko Mandića koji izlazi sam pred gol Sarajeva i lobuje golmana Kovačevića ali i prebacuje kompletan gol.

U drugom poluvremenu Sarajevo je krenulo nešto ofanzivnije i stvorilo tri dobre prilike, ali napadači “bordo” tima danas nisu bili raspoloženi.

- Advertisement -

Krupa je ponovo zaprijetila u 76. minuti preko Babića koji izlazi sam pred Kovačevića, a mladi golman sjajnom odbranom spašava svoj gol.

Posljednjih desetak minuta Krupa je igrala s igračem manje nakon isključenja Mandića, ali domaći to nisu iskoristili te je ostalo 0:0.

Današnji kiks Sarajeva iskoristili su nogometaši Zrinjskog koji su pobjedom nad Goškom smanjili zaostatak na devet bodova, a ove dvije ekipe odmjerit će snage u narednom kolu na Koševu, koje je na rasporedu 30. marta, nakon reprezentativne pauze.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA