7 C
Sarajevo
22.09.2024

Robert Prosinečki: Sa pobjedom u Finskoj mogli bismo početi da razmišljamo o ozbiljnim stvarima

“A” reprezentativci Bosne i Hercegovine se danas okupljaju u hotelu “Austria & Bosnia” na Ilidži i počinju pripreme za kvalifikacione mečeve sa Finskom i Italijom.

Povodom okupljanja predstavnicima medija se obratio selektor Robert Prosinečki.

“Trenutno razmišljamo isključivo o Finskoj, to nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica. Poslije ćemo misliti o Italiji. Imamo bolju ekipu od Finske i ne bismo trebali da se plašimo ni njih, ni bilo koje druge reprezentacije. Vjerujem u ovaj tim i zadovoljan sam kako stvari idu otkad sam selektor. Igrači uvijek pružaju maksimum, a onda dolaze i rezultati. Tako će biti i protiv Finske”.

- OGLAS -

Prosinečki se osvrnuo i na prethodni meč reprezentacije.

“Protiv Grčke je bilo i dobrih i loših stvari. U prvom poluvremenu smo bili izvanredni, a u drugom smo pali. Sigurno je da će biti nekih promjena u odnosu na taj meč i nastojat ćemo da poboljšamo neke stvari. Imamo sedam dana da radimo analize i pripremimo se za utakmicu sa Finskom”.

- Advertisement -

Selektor BiH cijeni reprezentaciju Finske.

“Svaki meč nam je bitan i u svaki ulazimo maksimalno. U igri je puno bodova i utakmica u Finskoj može odrediti dalji tok kvalifikacija. Sa pobjedom bismo mogli početi da razmišljamo o ozbiljnim stvarima. Oni su dobra ekipa čiji igrači igraju u kvalitetnim ligama. Borbeni su, dobro stoje na terenu i prave pritisak. Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo”.

Prosinečki je još dodao da će Edin Džeko na okupljanje doći sutra, dok će se Miralem Pjanić ekipi priključiti 3. juna.

Reprezentativci će danas u 18:00 sati u TK FK Sarajevo u Butmiru odraditi prvi trening.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA