11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Sasvim novi angažman: Bilić ponovo na selektorskoj stolici?

Slaven Bilić prije dva mjeseca dobio je otkaz u Al-Ittihadu, najtrofejnijem klubu Saudijske Arabije. Tamo se bivši hrvatski selektor zadržao samo pet mjeseci. Biliću je to drugi otkaz u godini i pol, otkako je u novembru 2017. napustio West Ham. Tada je nakon otkaza čekao na novi posao skoro godinu dana, ali sada bi, otkrivaju škotski mediji, čekanje moglo biti puno kraće.

On je naime jedan od favorita za preuzimanje reprezentacije Škotske. Alex McLeish više nije selektor škotske nogometne reprezentacije, objavio je tamošnji Nogometni savez nakon lošeg starta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. McLeish je tako ostao bez prilike da odvede Škote na prvo veliko takmičenje nakon 22 godine.

Kao kandidati za škotskog selektora spominju se i Scott Gemmill, Steve Clarke, David Moyes, Sam Allardyce i Gordon Strachan. Koeficijent na Bilića na britanskim kladionicama je oko 15, a prvi favorit je Gemmill, aktualni selektor mlade reprezentacije Škotske i bivši nogometaš Evertona i Leicestera.

- OGLAS -

Sportske.ba

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA