20 C
Sarajevo
08.09.2024

Schalke smijenio trenera nakon povijesnog debakla u Ligi prvaka

Schalke je u utorak ispisao historiju Lige prvaka. Poraz i debakl od 7:0 protiv Manchester Cityja bio je najteži za neki njemački klub u elitnom europskom natjecanju.

Takav rasplet događaja za sobom je povukao i logične posljedice. Domenico Tedesco (31) smijenjen je s trenerske pozicije u Schalkeu, kao i njegov asistent Peter Perchtold, a sve poslije odluke novog sportskog direktora Jochena Schneidera.

Obojica su odmah razriješeni dužnosti u klubu iz Gelsenkirchena, dok će treći član stručnog stožera Seppo Eichkorn ostati u Schalkeu, ali na poziciji šefa skautinga, daleko od prve momčadi.

- OGLAS -

Također, na utakmici sljedećeg kola Bundeslige protiv RB Leipziga, Schalke će s klupe predvoditi legendarni Nizozemac Huub Stevens koji će uz pomoć Mikea Büskensa privremeno raditi kao v. d. trenera prve momčadi.

- Advertisement -

“Teška srca donijeli smo ovu odluku jer je Tedesco uživao sve poštovanje u Schalkeu, ali ne smijemo zaboraviti da su rezultati daleko ispod očekivanih i da se pod hitno moraju popraviti. Nismo uvjereni da je to moguće s trenutnom trenerskom konstelacijom pa smo se odlučili za promjenu.”

 “Domenico Tedesco zaslužuje zahvalnost za sve što je napravio u protekle dvije sezone. Uvijek se primjerno odnosio prema ovome klubu i potpuno poštovao njegove vrijednosti”, objasnio je Schneider.

Iskusnom Huubu Stevensu ovo će biti treći povratak na klupu Schalkea koji je vodio od 1996. do 2002. i u sezoni 2011./2012., a najveći uspjeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA-e s njemačkom momčadi 1997. godine kada je vodio čuvenu “Eurofighter” generaciju.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA