11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Sjajna večer Lige prvaka: City “strahovao” pa uništio Schalke, Ronaldo vodi Juventus prema tituli (VIDEO)

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su njemačkog predstavnika Schalke 04 sa visokih 5:0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka.

Trener Pep Guardiola je prije ovog meča pozivao na oprez, govoreći da ne želi da mu se desi “slučaj” PSG-a ili Real Madrid od prošle sedmice.

Mreže na Etihadu su mirovale do 35. minute. Prvo je Sergio Aguero panenkom savladao Fahrmana iz penala. Samo tri minute kasnije je udvostručio prednost, a do odlaska na odmor u listu strijelaca se upisao i Leroy Sane.

- OGLAS -

City je u istom tempu nastavio i u drugom poluvremenu. Igrala se 56. minuta kada je Sane upisao prvi asistenciju, a Sterling prvi gol. Njemački reprezentativac je ponovo namjestio gol, ovog puta u 71. minuti i to Silvi.

Do posljednjeg sudijskoj zvižduka City je postigao još jedan gol, a strijelac je bio Gabriel Jesus u 84. minuti. City se tako sa ukupnih 10:2 plasirao u narednu fazu najelitnijeg klupskog takmičenja.

- Advertisement -

Atletico bez ispaljenog metka u Torinu, Ronaldo briljirao

Odličan meč odigrali su fudbaleri Juventusa koje je predvodio sjajni Ronaldo. Nakon 90 minuta bilo je 3:0 za tim Maximiliana Allegrija što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Jednu od najboljih partija u svojoj karijeri odigrao je Cristiano Ronaldo. Igrači Atletico Madrida jednostavno nisu imali lijek za Portugalca koji je još jednom pokazao da je i dalje jedan od najboljih na svijetu.

U 27. minuti je načeo Jorgandžije, tri minute nakon povratka s odmora je anulirao prednost, a u 86. minuti je odveo Juventus u narednu fazu.

Liga prvaka, uzvratni susreti osmine finala:

Juventus – Atletico Madrid 3:0 (Ronaldo 27’, 48’, 86’)
Manchester City – Schalke 04 7:0 (Aguero 35’, 38’, Sane 43’, Sterling 56’, Silva 71’, Foden 78’, Gabriel Jesus 84’)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA