11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Slavia Prag i Inter sigurni, B. Leverkusen razočarao

Inter iz MIlana je imao dosta lagan zadatak, iako italijansku ekipu potresa saga oko njihovog napadača i sada već bivšeg kapitena Maura Ikardija. Golovima Vecina u 11. min., Rannochie u 18. min., Ivana Perišića u 80. min. i Laura Martineza iz 87. minute. Tako je Inter ostvario prolaz u osminu finala Europske lige.

U osminu finala će i Slavia iz Praga koja je u gostima deklasirala Genk sa 1:0. Belgijanci su sjajno počeli i poveli sa 1:0 golom Trossarda, ali su onda doživjeli katastrofu. Slavia je izjednačila golom Coufrala u 23. minuti, a u drugom dijelu gosti su postigli još tri gola. Na 1:2 povisio je Traore, a na 1:3 Škoda. Konačnih 1:4 svojim drugim golom u 69. minuti postavio je Škoda.

Ekipa Krasnodara uspjela je osigurati prolaz dalje nakon gostovanja kod Bayer Leverkusena. Domaći su bili dosta bolja ekipa tokom cijelog susreta, ali su do vostva stigli gosti. Sjajan gol je iz slobodnog udarca u 84. minuti postigao Suleymanov. Samo tri minute kasnije Leverkusen dolazi do izjednačenja preko Aranguzia, ali do potpunog preokreta nisu mogli.

- OGLAS -

Benfica je na domaćem terenu odigrala 0:0 sa Galatasarayom, što im je bilo dovoljno da ostvare prolaz dalje, jer su u prvoj utakmici na gostovanju ostvarili pobjedu od 1:2.

Rennes je slavio na gostovanju kod Betisa sa 1:3, te je tako ovom gostujućom pobjedom osigurao prolaz u osminu finala.
Prva utakmica u Švedskoj je završena rezultatom 2:1 u korist Chelseaja, dok su Plavci večeras na svom stadionu slavili sa 3:0 i time osigurali prolaz u dalji dio takmičenja.

- Advertisement -

Do plasmana u osminu finala Lige Evrope je stigao i kijevski Dynamo i to minimalnom pobjedom nad Olympiacosom na svom terenu.

Podsjećamo, ranije su prolaz u osminu finala obezbjedili Sevilla, Zenit, Napoli, E. Frankfurt, Arsenal, Red Bull Salzburg, Valencia, Villarreal i Dinamo iz Zagreba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA