20 C
Sarajevo
23.10.2024

Sporni kriteriji Fudbalskog saveza KS stavljeni van snage, vanredna skupština na čekanju

Veliki broj klubova je zahtijevao i vanrednu skupštinu Fudbalskog saveza KS, a nju je podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Čelnici Fudbalskog saveza Kantona Sarajeva su na današnjoj sjednici Izvršnog odbora odlučili staviti van snage posebne kriterije za izbor kandidata iz ovog saveza u izvršne odbore federalnih i državnih saveza, potvrđeno je za Klix.

Naime, prethodno su čelnici Kantonalnog saveza nametnuli kriterij da kandidati moraju imati najmanje godinu dana radnog iskustva u kantonalnim, federalnim ili državnim nogometnim tijelima prilikom delegiranja, čime bi onemogućili promjene tokom izborne skupštine koja je zakazana za sredinu decembra.

Sarajevski klubovi su reagovali povodom toga, a danas su čelnici Kantonalnog saveza promijenili mišljenje i ukinuli su kontroverzne kriterije.

- OGLAS -

Osim ove zamjerke, veliki broj klubova je zahtijevao i vanrednu skupštinu Fudbalskog saveza KS, a nju je podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, zahtjev o zakazivanju vanredne skupštine je proslijeđen Komisiji za pravna pitanja pri savezu, a nakon njihovog očitovanja donijet će se konačna odluka.

- Advertisement -

Za sredinu decembra je zakazana vanredna Skupština Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo na kojoj će se donijeti brojne odluke, a između ostalih, i ko će predstavljati glavni grad BiH u Izvršnom odboru krovnog fudbalskog saveza.

U međuvremenu se oglasio i Fudbalski savez KS.

“Fudbalski savez Kantona Sarajevo u posljednje vrijeme izložen je velikim pritiscima od strane pojedinih aktera koji nisu involvirani u sam rad Saveza, niti način njegovog funkcionisanja, čime posljedično nanose veliku štetu njegovom ugledu i dovode u pitanje rad Saveza u budućnosti.

Fudbalski Savez Kantona Sarajevo ističe da su sve dosadašnje odluke relevantne za rad Saveza donesene dvotrećinskim većinama na održanim skupštinama FSKS.

Pored svih navedenih opstrukcija i neistina koje su iznesene u javnosti, sadašnji saziv Izvršnog odbora FS KS zajedno sa svim članicama Saveza postigao je izuzetne rezultate, prepoznatljive širom regiona”, poručili su iz Saveza.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA