12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Sprema se još jedna razmjena: Pjaniću će se sljedećeg ljeta u Barci pridružiti bivši saigrač?

Ljetos su razmijenili Miralema Pjanića i Arthura Mela kako bi “ispeglali” račune, a sada bi moglo da razmjene još veće zvijezde – Paula Dybalu i Antoinea Griezmanna.

Ovu vijest danas je plasirao Corriere dello Sport koji ističe da bi Juve i Barca mogli da razmjene dvojicu napadača narednog ljeta.

Kako igraju, djeluje da se ne zna ko bi bolje, a ujedno i gore prošao. Griezmann je imao jedan blistavi period ove sezone, a onda je opet nestao i zaista je utisak da Barca sa njim igra kao sa igračem manje, što je rekao Hristo Stoichkov.

- OGLAS -

Ni šampion Italije ne može da se pohvali partijama Paula Dybale, koji je nekako potpuno pao u drugi plan. Na početku sezone je dugo kuburio sa virusom, kasnije se povredio, imao je malo dobrih utakmica i blistavih momenata pod palicom Andree Pirla, a uz to još uvijek nije produžio ugovor.

Pitanje je ko bi u ovoj “trampi” bolje prošao, Dybala je dvije godine mlađi, ali igra sličnu poziciju kao Griezmann, odnosno naletio bi na isti problem, jer bi samo “gušio” Messija na terenu.

- Advertisement -

S druge strane, ako odu i Ronaldo i Dybala, Griezmann bi konačno mogao da dobije pravu poziciju iza Alvara Morate i možda bi zaista počeo da pruža partije kao u Atleticu i reprezentaciji Francuske.

Treba istaći i to da Dybala ulazi u posljednju godinu ugovora, te je stoga njegova vrednost na tržištu manja i da bi možda Juventus zbog toga morao da doplati za Griezmanna. Naravno, ako uopšte bude došlo do pregovara oko trampe…

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA