12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Turski medij tvrdi: Džeko prihvatio bogatu ponudu, ide prema posljednjem klubu u karijeri

Edin Džeko drugi je najbolji strijelac turskog šampionata, ali cilj sa Fenerbahceom u vidu titule prvaka Turske, vjerovatno neće uspjeti da ostvari. Zbog toga mediji već govore o njegovom odlasku iz Fenera.

Portal Fotomac tvrdi da bh. reprezentativac i kapiten istanbulskog velikana već napušta klub, iako je stigao na ljeto 2023. godine.

Novi klub Dijamanta trebao bi biti Al Hilal, ako se pisanje Turaka ispostave tačnim. Džeko bi trebao potpisati ugovor na jednu godinu, uz mogućnost produženja na još jednu, kada počinje prelazni rok početkom juna.

- OGLAS -

Ranije se pisalo kako će Sarajlija inkasirati 11 miliona eura godišnje od prvaka Saudijske Arabije, a Al-Hilal bi morao platiti Feneru i obeštećenje, jer Džeko ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Edin Džeko ima 38 godina i vjerovatno bi to mogao biti i posljednji profesionalni fudbalski angažman jednog od najvećih fudbalera i sportista Bosne i Hercegovine svih vremena.

- Advertisement -

Al Hilal bio je prvak nacionalnog šampionata u 19 navrata, a trenutno za klub nastupaju zvijezde poput Neymara, koji se nije naigrao ove sezone zbog povrede, ali i Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić, Malcom i Kalidou Koulibaly.

Džeko ove sezone u šampionatu Turske ima 20 pogodaka, a četiri je dodao u Konferencijskog ligi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA