15.5 C
Sarajevo
29.02.2024

Tvrdi da ju je omamio pićem: Portugalski reprezentativac osumnjičen za silovanje

Betisov vezni nogometaš William Carvalho dao je iskaz na sudu u španskoj Sevilli nakon što ga je jedna djevojka prijavila policiji za silovanje u augustu, rekao je njegov advokat. Carvalho je 31-godišnji državljanin Portugala i Angole.

U utorak je izašao je sa suda nakon 30-minutnog saslušanja tokom kojeg je sutkinji rekao da je dva puta imao seksualni odnos s 30-godišnjom djevojkom, ali da je ona na njega pristala.

Hotelske kamere snimile su Carvalha kako izlazi iz hotela u sedam sati ujutro, dva sata nakon što je ušao s njom u sobu.

- OGLAS -

Djevojka je u prijavi navela da ga je pokušavala kontaktirati idući dan da joj ispriča što se dogodilo, je li koristio zaštitu i slično, ali joj je on odgovorio da mora na put u Lisabon te joj je ostavio broj mobitela svog prijatelja.

Taj prijatelj joj je ispričao kako je večer ranije izokrenula zglob jer joj nije bilo dobro, a da su joj davali piti coca-colu i vodu da dođe k sebi.

Carvalho je rekao sutkinji da je imao seksualne odnose s njom na Ibizi i u Sevilli, da je ona svjesno pristala na njih, a da ju kasnije više nije htio vidjeti.

Prijava za silovanje podnesena je sedmicu nakon događaja u hotelu u Sevilli.

Carvalho je napustio sud bez posebnih mjera opreza. Sutkinja nije zatražila plaćanje jamčevine niti mu je odredila zabranu približavanja djevojci koja ga je prijavila.

No igrač, koji je 17 puta ove sezone nastupio za Betis, ostaje i dalje pod istragom. Mediji su snimili kako odlazi sa suda gdje nije davao izjave za javnost.

Njegov advokat je objavio saopćenje u kojem je naveo da je Carvalho nedužan.

“Optužba je u potpunosti neistinita”, naveo je advokat Garcia-Quílez.

Betis se nije oglasio o slučaju.

Carvalho je s reprezentacijom Portugala osvojio Evropsko prvenstvo 2016., a s Betisom španjolski kup 2022. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA