15 C
Sarajevo
22.04.2024

UEFA kaznila tri kluba zbog navijačkih nereda

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je češku Viktoriju Plzen, poljsku Legiju iz Varšave, te francuski Toulouse zbog nereda navijača i organizacijskih propusta na europskim utakmicama.

Viktoria je kažnjena s 30.000 eura zbog ponašanja navijača za vrijeme uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske protiv Servettea. Češki klub je kažnjen zbog bacanja raznih predmeta na teren, a klubu je naređeno i djelomično zatvaranje stadiona. Međutim, zatvaranje stadiona je uvjetno na dvije godine.

Obje utakmice osmine finala završile su bez golova, a Viktorija je izborila plasman u četvrtfinale boljim izvođenjem jedanaesteraca sa 3-1.

- OGLAS -

Kažnjena je i poljska Legia zbog ponašanja navijača i organizacijskih propusta u susretu play-offa Konferencijske lige protiv Moldea. Zbog nedopuštenog transparenta, blokiranja prolaza, te nedovoljnog ograničenja kretanja gledatelja, Legia je kažnjena s 21.000 eura, te djelomičnim zatvaranje stadiona. Kako je već imala jednu sličnu kaznu iz prosinca, Legia će iduću europsku utakmicu igrati pred praznim tribinama.

Poljaci su ispali od Moldea, pa će kaznu odraditi iduće sezone, ako izbore Europu.

Francuski Toulouse je kažnjen zbog bacanja predmeta, blokiranja javnih prolaza, vatrometa i nesportskog ponašanja za vrijeme utakmice protiv Benfice u play-offu Europske lige.

Toulouse je kažnjen s 25.000 eura i djelomičnim zatvaranjem stadiona uvjetno na dvije godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA