15.5 C
Sarajevo
19.09.2024

Važna pobjeda Veleža protiv TOŠK-a

Rođeni su danas predvođeni pomoćnim trenerom Mustafom Kodrom na teren istrčali u sljedećem sastavu: Bogdanović – Dario, Zvonić, Kuduzović, Mešanović – Zeljković – Behram, Vehabović – Ovčina, Brandao – Fajić. Na klupi su bili Bobić, Biševac, Ramčilović, Ćosić, Osmić, Samardžić i Cvijanović.

Za TOŠK su danas igrali: Bošnjak, Šehić, Kitanović, Koprivica, Ivković, Kurdić, Rastoka, Devedžić, Pavlović, Dacić i Mujagić. Na klupi su bili Strika, Žižo, Hodžić, Mace, Nuhanović, Kalesić i Rastoder.

Već nakon osam minuta igre vidjeli smo dva gola. Prvo su poveli gosti iz Tešnja, nakon što je Pavlović pogodio iz slobodnog udarca u 6. minuti, da bi dvije minute kasnije Behram poravnao rezultat, nakon asistencije Brandaa.

- OGLAS -

Nakon toga, Rođeni su krenuli prema golu gostiju, ali nisu uspjevali da ozbiljnije ugroze gol TOŠK-a. Na drugoj strani, gosti su danas bili skoro pa nepogrešivi, kada su god prišli golu Veleža zatresli su mrežu. Prvo je Mujagić u 31. minuti doveo goste u vodstvo od 2-1, da bi pravi šok bio u 38. minuti kada je Rastoka pogodio za vodstvo TOŠK-a od 3-1. Nakon toga, Dacić je imao priliku da se upiše u listu strijelaca, ali je Bogdanović dobro reagovao.

Rođeni su se uspjeli oporaviti, te su krenuli silovito na gol gostiju kako bi do poluvremena smanjili prednost, u čemu su i uspjeli u 45. minuti kada je Fajić pogodio na asistenciju Behrama. Tako se na poluvrijeme otišlo sa prednošću gostiju od 3-2.

- Advertisement -

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju sa dvije izmjene. Umjesto Kuduzovića i Mešanovića, u igru su ušli Biševac i Ćosić. Već u prvom minutu nastavka Rođeni dolaze do gola. Ćosić je asistirao a Haris Ovčina pogodio.

Nakon toga, krenuli su uraganski napadi Veleža na gol gostiju gostiju. Fajić je pokušao uposliti Ovčini, koji zamalo kasni na drugoj stativi. Siloviti napadi su se isplatili u 64. minuti kada je nakon udarca Ovčine lopta pogodila odbrambenog igrača TOŠK-a, Koprivicu, te ušla u mrežu za vodstvo Veleža 4-3!

Priliku da postigne novi gol danas imao je Behram, nakon asistencije Fajića, ali njegov udarac završio je pored gola Bošnjaka. U 83. minuti Cvijanović je zamjenio Ovčinu. Do kraja utakmice, Brandao se upisao u listu strijelaca, te petim golom Veleža stavio tačku na današnju odličnu utakmicu.

U narednom kolu Rođeni gostuju kod ekipe Zvijezde.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA