20.5 C
Sarajevo
19.10.2024

Veliko srce bh. „Zmaja“ Benjamina Tahirovića! Donirao šest hiljada KM žrtvama poplava u BiH, insistirao da FACE uplati novac u njegovo ime

Benjamin Tahirović – sem što je čudo od fudbalera, čudo je i od čovjeka! Unesrećenim donirao novac preko FACE-a!
Jednom Bosanac – uvijek Bosanac. O tome svjedoči i velikodušna donacija bh. “Zmaja” Benjamina Tahirovića njegovim Bosancima i Hercegovcima onda kada je najpotrebnije.

Bh. „Zmaj“, Benjamin Tahirović, donirao je šest hiljada konvertibilnih maraka unesrećenim nakon razornih poplava u BiH.

Razorne poplave u Bosni i Hercegovini, koje su se desile 4. oktobra, odnijele su 26 života i nanijele su veliku materijalnu štetu. S obzirom na to da je pomoć prijeko potrebna unesrećenim – cijeli se region „digao“ na noge i zbog solidarnosti – prikupljene su ogromne svote novca. Cijeloj akciji priključio se i naš Benjamin Tahirović.

Tahirović insistirao da FACE uplati njegov novac žrtvama poplava u BiH

- OGLAS -

Jedan od onih koji dokazano ima veliko srce jeste naš reprezentativac – Benjamin Tahirović.

FACE je nedavno dobio poziv bh. „Zmaja“, Benjamina Tahirovića, koji nam se javio s ciljem da donira novac našoj TV, koji bismo mi potom proslijedili, odnosno rasporedili žrtvama u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku, Fojnici i Kreševu.

- Advertisement -

Unatoč FACE-ovoj uputi na koje račune može uplatiti svoj novac, bh. reprezentativac Benjamin Tahirović insistirao je da to učini FACE u njegovo ime. FACE je to bez pogovora i uradio.

Donaciju Benjamina Tahirovića rasporedili smo na sljedeći način: dvije hiljade KM dobila je Jablanica, a po hiljadu KM dobili su Kiseljak, Konjic, Fojnica i Kreševo.

POGLEDAJTE VIŠE U VIDEOPRILOGU.

Mourinhov bosanski ratnik, wunderkind Tahirović

Inače, bh. reprezentativac, osim što nosi nacionalni dres, igra i za „Ajax“.

Benjamin Tahirović rođen je u Švedskoj 2003. godine, gdje je i načinio svoje prve fudbalske korake. Sa samo sedamnaest godina zaigrao je za „Vasalunds IF“, debitiravši protiv „Berge“. Tako je načinio i svoj najznačajniji transfer – u profesionalni fudbal.

2021. godine potpisao je za italijansku „Romu“, a i proslavljeni trener Mourinho našeg je reprezentativca nazvao „wunderkindom“.

“Nekada je Bosanac, a nekad Šveđanin. Kada je Šveđanin, onda je tih i opušten. Kada je Bosanac, onda je moj ratnik… a kada je moj ratnik, sa tehničkom kvalitetom koju posjeduje, pokazuje svoj nevjerovatni potencijal”, rekao je Mourinho za Tahirovića u maju prošle godine.

Samo mjesec nakon Mourinhovih sjajnih pohvala, Tahirović prelazi u “Ajax”, gdje i dan-danas igra.

U martu 2023. godine, Tahirović konačno počinje nositi nacionalni dres Bosne i Hercegovine, a sudeći prema izjavama njegovog oca i slavnog Mourinha – nikada nije bilo dileme kada je riječ o našoj reprezentaciji. Inače, Tahirovićevi roditelji su porijeklom iz Sarajeva.

Jednom Bosanac – uvijek Bosanac. O tome svjedoči i velikodušna donacija bh. “Zmaja” Benjamina Tahirovića njegovim Bosancima i Hercegovcima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA