7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Veznjak Atletica šokirao odlukom: Primio sam najteži poziv, neću više da igram u Evropi

Veznjak Arsenala na posudbi u Atletico Madridu Lucas Torreira (25) šokirao je izjavom kako više ne želi igrati u Evropi, već se želi vratiti u Južnu Ameriku kako bi bio bliže svojoj obitelji.

Za to ima jak razlog pošto je doživio porodičnu tragediju. Prije nekoliko dana Torreira je ostao bez majke, koja je preminula od korona virusa, a to je, naravno, jako potreslo veznjaka.

“Pokušavam se prilagoditi situaciji, teško mi je sve razumjeti. Kako vrijeme bude prolazilo, živjet ćemo s ovom boli. Moja majka je imala 53 godine i umrla je od Covida-19. U Fray Bentosu je došlo do razbuktavanja pandemije i borila se 11 dana. U ponedjeljak ujutro primio sam najteži poziv”, rekao je Torreira za argentinski ESPN.

- OGLAS -

Urugvajski veznjak kao 16-godišnjak je došao u Pescaru iz koje je otišao u Sampdoriju koja ga je 2018. prodala Arsenalu za 29 miliona eura, a od početka ove sezone je na posudbi u Madridu.

“Trener Simeone je sve razumio i dali su mi sedam dana slobodno. Tražio sam da ostanem kući još malo. U nedjelju se vraćam nazad i moram odraditi svoje dužnosti. Atletico je bio dobar prema meni i to mi je jako važno”, rekao je Torreira pa otkrio u kojem klubu želi nastaviti karijeru:

“Želim igrati u Boci Juniors. Ako ne sada, onda na ljeto ili kasnije. Kada mi je majka umrla, rekao sam svom menadžeru da ne želim više igrati u Evropi, nego da želim igrati za Boca Juniorse. Nadam se da će se klubovi dogovoriti za posudbu na godinu dana. Ne znam koliko miliona vrijedim, ali to je za Bocu puno novca.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA