11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Višestruka uloga Halilhodžića: Igračima sam otac, brat, kolega i trener

Nogomet u Nantesu večeras neće biti u prvom planu. Uoči utakmice 22. kola francuske Ligue 1 između Nantesa i Saint Etiennea očekuje se sasvim drugačija atmosfera. Bit će to prva utakmica Nantesa pred domaćom publikom nakon tragedije i nestanka Emiliana Sale i pilota aviona u kojem su krenuli prema Cardiffu.

Dvoboj sa St. Etienneom bit će svojevrsno odavanje počasti 28-godišnjem Argentincu, dojučerašnjem miljeniku navijača.

U velsu Salu još nisu stigli zavoljeti, ali u Nantesu su ga itekako voljeli. Svi. Od publike na stadionu De la Beaujoire, do saigrača u svlačionici i svih ljudi u klubu. Već je spreman prateći program s fotografijama iz Salinog četverogodišnjeg mandata u Nantesu, snimkama njegovih golova…

- OGLAS -

Očekuje se more suza i daleko je Nantes od idealnih uvjeta za pripremu utakmice. Trener Vahid Halilhodžić svjestan je da će nogomet biti u drugome planu.

“Trudim se biti pomalo otac, pomalo brat, malo kolega, malo trener… Drugačije to izgleda izvana, ali nije ovo situacija u kojoj analiziraš situaciju, odmah odrediš dijagnozu i sve je završeno. Svakome je potrebno vrijeme da ovo preboli na sebi svojstven način”, rekao je bh. stručnjak.

- Advertisement -

Klub je već dao uputu psihoterapeutima da obrate pažnju na igrače koji su sada već redovni gosti na njihovim kaučima.

“Neki momci su zaista uznemireni, neki su čak i plakali”, pojašnjava Vaha uoči utakmice.

“Treninge pripremam pokušavajući ih natjerati da zaborave, nekim živahnim igrama. Malo se bojim ozljeda, svi su već umorni, ne pričaju mnogo. Doći će i riječi, nekad je dovoljno biti zajedno u tišini.”

Hiljade svijeća večeras će biti zapaljeno ispred stadiona De la Beaujoire, a uspomena na Emiliana Salu zauvijek će lebdjeti nad Nantesom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA