18.8 C
Sarajevo
20.07.2024

Završnica borbe za evropski vrh: Španija i Francuska večeras napadaju finale Eura!

Podsjetimo, u drugom polufinalu sutra se sastaju Engleska i Nizozemska.

Evropsko nogometno prvenstvo ušlo je u samu završnicu, a mi smo došli do ključnih borbi za sam vrh. Pred nama su utakmice polufinala.

Polufinalni dueli na rasporedu su danas i sutra, a od 21.00 sat večeras imat ćemo priliku gledati pravi klasik evropskog i svjetskog nogometa između Španije i Francuske. Klasici koje smo imali dosad na Evropskom prvenstvu, a posebno u kojima je igrala Francuska, nisu opravdali očekivanja, ali se svi nadamo da će se danas i to promijeniti.

Španija i Francuska dolaze u polufinale iz “smrtonosnog” dijela žrijeba u kojem su bili sve sami favoriti za završnicu. Dok se za Špance može reći da su pokazali najviše na Evropskom prvenstvu savladavši sve protivnike, Francuzi su nam ostali mnogo toga dužni.

- OGLAS -

Ipak, Kylian Mbappe i njegova ekipa sigurno imaju u svojim zalihama dosta toga i ukoliko uspiju pronaći pravu formu na vrijeme, a sada je to vrijeme, imaju se čemu nadati protiv sjajne Crvene furije.

Španija ima ozbiljne probleme s povredama i suspenzijama te će igrati bez trojice standardnih prvotimaca bez kojih je njihova igra nezamisliva. U pitanju je defanzivni dvojac Dani Carvajal, Robin Le Normand te ofanzivni veznjak Pedri, koji neće konkurisati danas.

- Advertisement -

S druge strane, Francuzi računaju na sve svoje igrače, ali će im ključno pitanje biti kako razraditi Kyliana Mbappea koji je postigao tek jedan gol i to iz penala na ovom Euru. Francuzi također nisu postigli niti jedan gol iz igre jer su uz spomenuti penal Mbappea imali sreću i slavili dva autogola svojih rivala, što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

UEFA je odredila slovensku ekipu da sudi ovaj dvoboj, a glavni arbitar je Slavko Vinčić. Igrat će se na Allianz Areni u Minhenu pred 66.000 gledalaca.

Podsjetimo, u drugom polufinalu sutra se sastaju Engleska i Nizozemska.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA