11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Željezničar i Sarajevo nastavljaju borbu za titulu prvaka BiH

FK Sarajevo zauzima vodeću poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Brodo ekipa je uhvatila ritam kakav od njih i navijači očekuju.

Čak 14 utakmica ekipa Husrefa Musemića ne zna za poraz, što je nevjerovatan podatak kada je u pitanju jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine.

Osam pobjeda zaredom ima ekipa s Koševa te zaista postaje jedan od najozbiljnijih timova koji će se boriti za titulu.

- OGLAS -

GOŠK Gabela je posljednja na tabeli sa samo deset osvojenih bodova iz 14 odiganih utakmica.

Ovo bi trebala biti još jedna lagana pobijeda za FK Sarajevo koje svoju utakmicu igra od 14:30 sati, a direktan prijenos je na platformi Moja TV.

- Advertisement -

Na Grbavicu doalazi Zvijezda 09 koja ima imperativ pobijede ukoliko se želi nastaviti takmičiti u najelitnijem fudbalskom rangu Bosne i Hercegovine.

Zvijezda 09 je pretpostljednja na tabeli sa 11 osvojenih bodova, bodom više od posljednjeg mjesta koje zauzima GOŠK Gabela.

Željezničar je u posljednje vrijeme imao problema sa trenažnim procesom jer su igrači trenirali samo 15 minuta u nekoliko navrata, zbog prijetnji da će im plate biti smanjene. 

Plavi imaju niz od dvije pobijede, baš kao i Zvijezda 09, a ukoliko se žele nastaviti boriti za titulu prvaka, morat će slaviti danas na Grbavici.

Utakmica između Željezničara I Zvijezde 09 se igra od 15:30 sati.

Kada je u pitanju stanje na tabeli, Željezničar ima pet bodova manje od prvoplasiranog Sarajeva, koje ima 33 boda. Drugi je Zrinjski s dva boda manje od bordo tima.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA