25 C
Sarajevo
29.04.2024

Inter može potvrditi 20. titulu prvaka Italije pobjedom nad gradskim rivalom Milanom

 Inter može da zapečati 20. titulu u Seriji A u svojoj historiji i pravo da nosi drugu zvijezdu na dresovima, u derbiju sljedeće sedmice protiv Milana, uprkos tome što je u nedjelju na San Siru protiv Cagliarija igrao neriješeno 2:2, prenosi Ansa.

Sa šest utakmica do kraja, odbjegli lider ostaje na 14 bodova prednosti na vrhu tabele, jer je drugoplasirani AC Milan također odigrao neriješeno 3:3 sa pretposljednom ekipom Sassuola.

Dakle, pobjeda u derbiju bi momcima Simonea Inzagija donijela nedostižnih 17 bodova prednosti.

- OGLAS -

Prve četiri ekipe su remizirale dok je Juventus, koji je sa 20 bodova zaostatka na trećem mjestu, igrao neriješeno bez golova sa gradskim rivalom Torinom, a iznenađenje sezone Bologna, koja je zaostaje daljih četiri boda, remizirala 0:0 kod kuće sa Monzom.

Utakmica petoplasirane AS Rome kod Udinezea prekinuta je pri rezultatu 1:1 nakon što je defanzivac Rome Evan Ndicka morao hitno biti prevezen u bolnicu zbog bolova u grudima.

Problematična sezona šampiona Napolija nastavljena je kada je sa Frosinoneom odigrao 2:2 kod kuće, zadavši udarac njihovim nadama da će se kvalifikovati za evropsko takmičenje. Osmi su sa 49 bodova, prenosi sportcentar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA