25.5 C
Sarajevo
09.09.2024

Jusuf Nurkić ohrabrio Lanu Pudar nakon Olimpijade: “Tvoje vrijeme tek dolazi”

Pudar je jučer kazala da je trema kumovala ovakvom nastupu i krajnjem rezultatu te da je sve to jako boli.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar okončala je svoj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je završila kao 17. na 100 metara delfin, dok je u duplo dužoj dionici završila kao 12. Ona je nakon toga poručila da je razočarana navodeći da je očekivala medalju trenirajući nikad bolje. Sada je košarkaški reprezentativac Bosne i Heregovine i Phoenix Sunsa poslao joj je ohrabrujuću poruku.

Naime, Pudar je jučer za Telegraf poručila, između ostalog, da je trema kumovala ovakvom nastupu i krajnjem rezultatu te da je sve to jako boli.

“Iskreno, ne znam zašto je to tako. Trenirala sam bolje nego ikad u životu. I spremna sam bolje nego ikad. Ali, mislim, to su Olimpijske igre. Ne osjećam se ni baš najbolje, ali neću da tražim neki izgovor. Jer, ne znam da li je išta ili je to samo u mojoj glavi. Ovo je najveća manifestacija na svijetu, zaista je drugačije nego na bilo kojem Svjetskom ili Evropskom prvenstvu. Bilo je treme više nego ikad. Jer, kao što sam rekla, ovo je najveća manifestacija. Zaista je drugačije, publika je nikad glasnija, nikad veći broj navijača nije bio na bazenu, tako da je stvarno drugačiji doživljaj”, navela je, između ostalog, Pudar, a na ovom linku možete pročitati njenu reakciju.

- OGLAS -

Nakon njenih riječi oglasio se i Nurkić komentarišući objavu ovog Laninog govora na Instagramu koju je podijelio Olimpijski komitet BiH.

“Tvoje vrijeme tek dolazi”, napisao je Nurkić.

- Advertisement -

Ova poruka je sigurno bila dodatna motivacija i ohrabrenje našj najboljoj plivačici da se što prije oporavi od rezultata na Olimpijadi te počne pripreme za sve buduće izazove koji su pred njom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA