17.7 C
Sarajevo
21.07.2024

Kapiten Španije šokirao naciju uoči polufinala Eura: “Možda napustim reprezentaciju”

Špansku reprezentaciju u utorak, 9. jula, očekuje polufinale Europskog prvenstva. Zadnja prepreka prije finala im je Francuska, a susret se igra u 21 sat.

Momčad predvodi kapiten Alvaro Morata, koji je postigao jedan pogodak na turniru i to protiv Hrvatske u prvom kolu grupe B.

Ipak, koliko god Španija igrala dobro i koliko se čine kao glavni favoriti za osvajanje, očito nisu svi zadovoljni i planiraju napustiti reprezentaciju nakon turnira, što je Morata dao naslutiti u intervjuu za španski El Mundo.

- OGLAS -

“To je mogućnost o kojoj ne želim previše govoriti, ali je moguće. Nisam nesretan, ali mi je teško biti sretan u Španiji, uvijek nešto izađe na površinu. Sretniji sam van države, ljudi me tamo poštuju, a u Španiji nema respekta ni za koga, ni za šta”, započeo je, a onda dao jedan konkretan primjer.

“Rekli su da sam plakao jer sam dobio žuti karton, što nije istina. Plakao sam jer je momčad izborila polufinale, a ja sam kapiten. Nikad ne bih mogao kritizirati nekog jer plače zbog toga. Kritiziraju me, a ja bih amputirao ruku da osvojimo Euro. Ipak, trudim se uživati u ovom turniru, pogotovo jer su ovo možda moje zadnje utakmice za reprezentaciju. Svakim danom kraj je sve bliži i zato plačem, zato ću i plakati zbog čega god”.

- Advertisement -

Nakratko se osvrnuo i na idućeg protivnika Francusku.

“Oni su fizički najdominantnija momčad Europe, ali mi imamo taktički plan, neće biti sretni jer igraju protiv nas”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA