13 C
Sarajevo
24.09.2024

“Budućnost” osigurala budućnost! Podgoričanke osvojile turnir u Sarajevu, slavna Razija Mujanović uručila nagrade

Završen je Petnaesti memorijalni košarkaški turnir "Davorin Popović Dačo" koji se za vikend igrao u Maloj dvorani "Skenderija".

Završen je Petnaesti memorijalni košarkaški turnir “Davorin Popović Dačo” koji se za vikend igrao u Maloj dvorani “Skenderija”.

Pobjednik turnira je ekipa “Budućnosti” iz Podgorice, koja je u finalu bila bolja od “Crvene Zvezde” rezultatom 82:73. U utakmici za treće mjesto slavila je “Ragusa”, koja je pobijedila domaći “Play Off” sa 73:78.

U ekipi “Play Offa” najbolji su bili Underwood sa 21 poenom, Elez dvadeset, Slatina i Omerbašić dvanaest.

- OGLAS -

Za MVP turnira proglašena je Zorana Radonjić iz ekipe “Budućnost Bemax”. Podsjećamo, u taboru „Vučica“ blistala je Zorana Radonjić sa dvadeset poena i pet skokova, Jovana Savković je uz osamnaest koševa imala i osam uhvaćenih lopti i četiri asistencije, a dvocifrene su bile i Anastasija Drobnjak sa četrnaest, odnosno Teri Brigas sa dvanaest poena.

Nakon okončanja Petnaestog memorijalnog košarkaškog turnira, nagrade je uručila proslavljena bosanskohercegovačka košarkašica Razija Mujanović, uz pratnju trenera “Play Offa”, Armina Šećerovića.

- Advertisement -

BONUS VIDEO

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA