20 C
Sarajevo
08.09.2024

Dževad Alihodžić novi generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH

Na poziciji generalnog sekretara Alihodžić je naslijedio Amera Čolana.

Legendarni bosanskohercegovački košarkaš Dževad Alihodžić imenovan je danas za novog generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Potvrđeno je to na zvaničnoj konferenciji za medije krovne kuće bh. košarke, a vijest je saopćio predsjednik Saveza Dalibor Miloš.

“Donijeli smo odluku o tome da je Dževad Alihodžić novi generalni sekretar i to je najbolja moguća vijest”, rekao je Miloš.

- OGLAS -

Alihodžić, koji je nosio dres reprezentacije u periodu od 1995. do 2001. godine, kaže da je željan da da doprinos razvoju košarke u Bosni i Hercegovini.

“Pronašli smo zajednički jezik i odlučio sam da probam dati doprinos kao generalni sekretar, da pokušamo napraviti pomak, da košarka u BiH ide naprijed. Odlučio sam sa ljudima iz Upravnog odbora to i zahvaljujem se ljudima na povjerenju. Moramo svi dati svoj doprinos; košarka u BiH je sport sa tradicijom. Trebamo imati sve posloženo, da riješimo probleme koje imamo. Radit ću predano, dati sve od sebe i da pokušamo napraviti, prije svega, pozitivnu atmosferu”, istakao je Alihodžić, koji je najveće uspjehe ostvario sa reprezentacijom Jugoslavije 1988. godine, kada je postao svjetski juniorski prvak i kadetski prvak Evrope 1985. godine.

- Advertisement -

Ponikao je Alihodžić u Čeliku, kasnije prešao u sarajevsku Bosnu, gdje je igrao do 1990. godine, a nakon toga je nosio dresove Cibone, Ulkerspora, Sankt-Petersburg Lionsa, Strasbourga i Scafati Basketa.

Na poziciji generalnog sekretara Alihodžić je naslijedio Amera Čolana.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA