12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Izjednačio se sa Jordanom i ušao među najbolje NBA tricaše ikad

James Harden odigrao je još jednu odličnu utakmicu za svoje Houston Rocketse. Nakon velikog preokreta Rocketsi su slavili kod kuće protiv San Antonio Spursa 111:105.

Kao što smo i navikli, bradati genije je zabio više od pola poena Rocketsa. Utakmicu je završio sa 61 poenom, uz 7 skokova i 3 ukradene lopte. U sinoćnjoj pobjedi Rocketsa, u zadnjih pet minuta, kada se lomila utakmica, Harden je s 13 uzastopnih poena samostalno okrenuo susret i nije dozvolio Spursima da se na kraju približe.

Ali to nije sve jer je Harden odigrao utakmicu za NBA historiju. Izjednačio svoj najbolji učinak karijere sa 61 poenom, što je ujedno i najbolji učinak nekog igrača Rocketsa ikada, postao je tek četvrti igrač u NBA historiji s više od jedne utakmice od najmanje 60 poena. Prijašnja tri su NBA legende Wilt Chamberlain, Kobe Bryant i Michael Jordan. Ranije u sezoni Harden je već zabio 61 poen na gostovanju kod New York Knicksa.

- OGLAS -

Osim toga sinoć je zabio 9 trica i tako ušao u društvo najboljih tricaša u historiji. Sada ima 1979 pogođenih trica u karijeri što ga stavlja na deseto mjesto najboljih šutera u historiji lige. Brzo će prestići i Jasona Kidda na devetom mjestu koji mu sada bježi samo devet trica.

Rocketsi su na omjeru 46-27 i sa Trail Blazersima se boreza treće mjesto na Zapadu. Početak doigravanja počinje za manje od mjesec dana.

- Advertisement -

Tekma.ba

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA