11.6 C
Sarajevo
23.10.2024

Jusuf Nurkić u životnoj formi piše historiju Portlanda (VIDEO)

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu pobijedili New York Knickse sa 111:101, a još jednu odličnu partiju odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić.

Portland je bez veće muke uspio da upiše novu pobjedu, te sada imaju omjer 24:17, dok je za Knickse ovo bio već 30. poraz u tekućoj sezoni. Gosti su se držali u prvom poluvremenu dobro parirali Portlandu. U prvoj dionici bilo je 30:30, dok se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 54:53 za domaće.

U trećoj četvrtini Portland je zaigrao mnogo bolje, a to se odmah moglo vidjeti na rezultatu. Domaći su otišli na +10 i Knicksi više nisu imali snage da se vrate u meč. Do kraja utakmice Portland je uspio sačuvati ovu prednost i slaviti 111:101.

- OGLAS -

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić bio je najefikasniji u svojoj ekipi iako je odigrao sinoć “skromnih” 19 minuta. Nurkić je ubacio 20 poena, te je dodao još osam skokova. U Portlandu su se istakli još Lillard i McCollum sa po 17 poena.

 

Nurkić je svojim igrama  potvrdio da u posljednje vrijeme igra najbolju košarku u životu.

- Advertisement -

Ovo je za Nurkića bila 34. utakmica za Portland na kojoj je postigao 20+ poena, što ga svrstava među najbolje centre koji su ikada nastupali za ovaj tim.

Samo je dvojici legendarnih bivših centara Trail Blazersa pošlo za rukom da na više utakmica ostvare pomenuti učinak. Kevin Duckworth je na 123 utakmice postizao 20 ili više poena, dok je Arvydas Sabonis to činio u 66 navrata.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA