12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

LeBron James propušta doigravanje nakon 14 godina

Los Angeles Lakarsi izgubili su na domaćem terenu od Brooklyn Netsa rezultatom 111:106 i tako izgubili svaku šansu da se nađu u doigravanju.

LeBron James tako će propustiti svoje prvo NBA doigravanje još od 2005. godine.

I prije se pretpostavljalo da Lakersi neće uspjeti uhvatiti doigravanje ali tinjala je neka nada. LeBron je ovo ljeto stigao u L.A. i iako se nije očekivalo da s mladim suigračima već ove sezone može napasti naslov, niko nije očekivao da neće ući u play-off.

- OGLAS -

Početak sezone je izgledao sasvim OK, bili su na omjeru 20-14 i držali četvrto mjesto Zapadne konferencije. Njihov peh je što se povrijedio LeBron James i propustio 17 uzastopnih utakmica. Nakon toga Lakersi nisu uhvatili formu i nakon NBA All Stara upisali su samo tri pobjede i 12 poraza.

Lakersi će za iduću sezonu obavezno se morati pojačati sa još nekom zvijezdom. Anthony Davis, Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Jimmy Butler i Kemba Walker samo su neke zvijezde koje će biti slobodne sljedeće ljeto.

- Advertisement -

Lakersi imaju mjesta za dvojicu od njih, ali je pitanje hoće li ih i potpisati. Davisa će Pelicansi pokušati trejdati u Istočnu konferenciju, Durant i Leonard ne žele igrati s LeBronom, Irving je otišao iz Clevelanda kako ne bi igrao s Jamesom. Butler i Walker su realnije opcije, ali su kvalitetom ispod nabrojanih igrača.

tekma.ba

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA