17.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Nurkić ne može pomoći svojim saigračima, ali je njegov potez oduševio sve u Portlandu

Prije večerašnjeg početka play offa NBA lige u kome Portland dočekuje Oklahomu, povrijeđeni bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić pojavio se na treningu svojih saigrača.

Nurkić je nedavno protiv Brooklyna slomio nogu, no došao je na trening svojih saigrača kako bi ih ohrabrio pred start doigravanja.

– Došao je tokom treninga i iznenadio sve, to je bilo poprilično zanimljivo. Proveo je neko vrijeme sa nama tako da ga je bilo lijepo vidjeti van svoje kuće kako se kreće i kako je u dobrom raspoloženju, rekao je Moe Harkless i dodao:

- OGLAS -

– Rekao je da znamo šta nam je činiti. Znate Nurka, pokušava održati dobru atmosferu u svakom trenutku. Možemo reći da je u boljem raspoloženju nego što je bio ranije.

Također, pun riječi hvale na račun našeg centra bio je i jedan od najboljih košarkaša Trail Blazersa CJ McCollum.

- Advertisement -

– Lijepo je vidjeti velikog momka van svoje kuće, čini se da je u veoma dobrom raspoloženju, radi stvari na veoma dobar način, njegov oporavak ide dobro. Sa oduševljenjem očekujem da se vrati na parket, dodao je on.

Prije povrede Nurkić je imao fantastičnu sezonu. U 72 odigrane utakmice prosječno je postizao 15.6 poena uz 10.4 skokova po utakmici.

Ovaj 24-godišnjak je pod ugovorom sa Portlandom do ljeta 2021. godine.

Oslobođenje

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA