20 C
Sarajevo
08.09.2024

Slavni LeBron James nosit će zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara

James, osvajač zlatne olimpijske medalje 2008. i 2012., nije jedina NBA zvijezda koja će nositi zastavu svoje zemlje u Parizu.

LeBron James, najbolji strijelac svih vremena u NBA ligi, bit će muški nosilac zastave tima SAD na Olimpijskim igrama u Parizu, objavio je USOPC u ponedjeljak.

Jamesa (39) su odabrale njegove kolege, američki olimpijci, za ceremoniju u petak na rijeci Seni. Ženski nosilac zastave bit će poznat u utorak.

“Nevjerovatna je čast predstavljati Sjedinjene Države na ovoj globalnoj pozornici, posebno u trenutku koji može okupiti cijeli svijet”, rekao je krilni igrač Los Angeles Lakersa James u saopćenju USOPC-a.

- OGLAS -

“Za klinca iz Akrona, ova odgovornost znači sve ne samo meni, već i mojoj porodici, svoj djeci u mom rodnom gradu, mojim suigračima, kolegama olimpijcima i mnogim ljudima širom zemlje s velikim aspiracijama. Sport ima moć da nas sve okupi i ponosan sam što sam dio ovog važnog trenutka”, poručio je.

Ceremonija na Seni bit će prvi put da se Ljetne olimpijske igre otvaraju izvan glavnog stadiona.

- Advertisement -

James, osvajač zlatne olimpijske medalje 2008. i 2012., nije jedina NBA zvijezda koja će nositi zastavu svoje zemlje u Parizu.

Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa, dvostruki najkorisniji igrač NBA lige i prvak lige 2021. godine, imat će istu ulogu za Grčku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA