16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Lana Pudar iz Antalije: “Hvala mojim Bosancima i Hercegovcima na podršci!”

Pudar se pred odlazak u Pariz nalazi na završnim pripremama u Antaliji, odakle je pozdravila sve Bosance i Hercegovce i zahvalila im se na podršci.

Najbolja bosanskohercegovačka sportistkinja Lana Pudar danas nije bila u mogućnosti prisustvovati konferenciji za medije olimpijskog tima Bosne i Hercegovine, pa se zbog toga naknadno javila i obratila javnosti.

Pudar se pred odlazak u Pariz nalazi na završnim pripremama u Antaliji, odakle je pozdravila sve Bosance i Hercegovce i zahvalila im se na podršci.

“Želim da kažem da mi je zaista žao što nisam mogla danas prisustvovati konferenciji za medije. Nalazim se u Antaliji kako bih se što bolje pripremila za predstojeći nastup na OI. Mnogo se radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću drugi put biti u prilici da se nađem na istom mjestu zajedno s najboljim sportistima svijeta. Ovaj put idem nešto iskusnija, spremnija i s većim ambicijama”, rekla je Pudar na snimku koji je objavio Olimpijski komitet BiH.

- OGLAS -

“Hvala Olimpijskom komitetu na kontinuiranoj podršci te mojim sponzorima koji mi pomažu da se pripremim na najbolji način, kao i svim ljudima koji me podržavaju. Zaista ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim na najbolji način te da s cijelim timom obradujemo BiH i ljude koji nas podržavaju. Veliki pozdrav iz Antalije”, dodala je Pudar.

- Advertisement -

Pudar je sportistkinja od koje javnost u Bosni i Hercegovini očekuje definitivno najviše od pet naših predstavnika na Olimpijskim igrama.

Osamnaestogodišnja Mostarka je nedavno potvrdila dobru formu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, gdje je bila srebrena u utrci na 200 metara delfin.

Olimpijske igre počinju 26. jula u Parizu, a osim Pudar, BiH će predstavljati i Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić u džudou, Mesud Pezer u bacanju kugle te Jovan Lekić u plivanju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA